Τα λάθη που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις στο TikTok

Τα λάθη που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις στο TikTok

Οι 4+1 σωστοί χειρισμοί της πλατφόρμας

Το TikTok μπήκε για τα καλά στη ζωή μας. Αν το Instagram και το Youtube άνοιξαν τον δρόμο προς μια νέα μορφή ψυχαγωγίας, τότε το TikTok μπορούμε να πούμε ότι είναι ο άξιος συνεχιστής τους, με ιδιαίτερη επιτυχία στις νεαρές ηλικίες. Πλέον, τα μονόλεπτα βίντεο που βλέπουμε εκεί κατάντησαν εθισμός και σε συνδυασμό με την ταχύτατη εξάπλωση τους σε άπειρους παραλήπτες μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο για τους δημιουργούς τους. Γι’ αυτό ίσως πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη χρήση του TikTok σε σχέση με άλλες εφαρμογές.

Ακολουθούν τα πέντε λάθη που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις στο TikTok  

 

Μη συμμετέχεις στις ριψοκίνδυνες προκλήσεις

Κατά καιρούς στο TikTok κυκλοφορούν διάφορα challenges που οι χρήστες κλίνονται να ακολουθήσουν. Ωστόσο, αρκετά από αυτά θεωρούνται επικίνδυνα και δεν θα έπρεπε οι χρήστες να ενθαρρύνονται να τα κάνουν. Μερικά από αυτά ήταν τα Skullbreaker Challenge, Neknomination και Benadryl Challenge. Πριν ακολουθήσεις το οποιοδήποτε challenge καλό θα ήταν να σκεφτείς σοβαρά αν θα προκαλέσει αποτελέσει για εσένα ή τους γύρω σου.

Διάβασε Επίσης: Εταιρεία φύλαξης επιστρέφει γυναίκες στο σπίτι τους με ασφάλεια μετά τις 12:00

Μην ακολουθείς την ίδια λογική με τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα

Παρά το ότι το TikTok είναι ακόμα μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, δεν λειτουργεί όπως τα υπόλοιπα. Τρικς που ακολουθείς στο Instagram για να αυξήσεις τους followers σου δεν είναι αποτελεσματικά στο TikTok, αλλά το αντίθετο. Αν αρχίσεις τα follow και unfollow στο TikTok απλά θα βρεθείς με ένα σωρό reports . 

Μην προωθείς παράνομη δραστηριότητα ή ρητορική μίσους

Η εφαρμογή είναι αρκετά αυστηρή σε ορισμένα σημεία. Δεν επιτρέπει την προώθηση της τρομοκρατίας, του εγκλήματος ή κάποιας άλλης δυνητικά επιβλαβούς ή παράνομης συμπεριφοράς, πόσω μάλλον του βίαιου ή γυμνού περιεχομένου, που ενδέχεται να οδηγήσει σε αυτοκτονία και αυτοτραυματισμό και που ενέχει παρενόχληση ή εκφοβισμό. Έτσι, το TikTok από το 2021, έκανε τους λογαριασμούς χρηστών ηλικίας 13-15 ετών αναγκαστικά ιδιωτικούς.  

Όχι σε ψεύτικα προφίλ ή περιεχόμενο

Το TikTok πήρε έχει αυστηρούς κανόνες και για τα ψεύτικα προφίλ ή το περιεχόμενο. Σε περίπτωση δημιουργίας ψεύτικου προφίλ που μπορεί να μπερδέψει, να παραπλανήσει, να κατασκοπεύσει ή να παρενοχλήσει άλλους χρήστες, τότε το προφίλ αποκλείεται ή γίνεται αναστολή της λειτουργίας του.  

Μη μένεις πίσω

Η πλατφόρμα αυτή “ανήκει” στην νεολαία. Πριν γίνεις ενεργό μέλος φρόντισε να ενημερωθείς για το λεξιλόγιο και τα emojis που χρησιμοποιεί η Gen Z, γιατί διαφορετικά, το πιο πιθανό είναι να μη μπορείς να συνεννοηθείς. 

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader