Τα Μαγνητικά Πεδία οδεύουν προς τα Όσκαρ

Τα Μαγνητικά Πεδία οδεύουν προς τα Όσκαρ

Ένα συγκινητικό και τρυφερό ελληνικό road movie

Η ταινία του Γιώργου Γούση με τίτλο «Τα Μαγνητικά Πεδία» με πρωταγωνιστές την Έλενα Τοπαλίδου και τον Αντώνη Τσιοτσιόπουλο, επιλέχτηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 95η Τελετή Απονομής των Όσκαρ στην κατηγορία “Διεθνούς Ταινία Μεγάλου Μήκους” (πρώην Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας).

Η επιλογή αυτή έγινε από επταμελή Επιτροπή του Υπουργείο Πολιτισμού και μάλιστα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου, «πρόκειται για μία ταινία που μιλάει απευθείας στον θεατή, ενώ δύναται να σταθεί σε ένα διεθνές κοινό, από τη στιγμή που πραγματεύεται ένα θέμα οικουμενικό, αυτό της υπαρξιακής κρίσης». Επίσης στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα μεριμνήσει για την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών εκπροσώπησης της Ελλάδας στην 95η διοργάνωση των βραβείων Oscar, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου».

Βέβαια το αν θα συμπεριλαμβάνεται η ταινία στην τελική λίστα επιλογής θα γίνει γνωστό στις 21 Δεκεμβρίου. Εάν συμπεριληφθεί στην ανακοίνωση της Shortlist των Oscars 2023, στις 24 Ιανουαρίου του 2023 θα ανακοινωθούν επίσημα οι τελικές υποψηφιότητες.

Η πλοκή της ταινίας αναφέρεται σε μια γυναίκα και έναν άντρα οι οποίοι μετά την τυχαία συνάντησή τους φτάνοντας στην Κεφαλονιά, αποφασίζουν να περιπλανηθούν μαζί στο νησί σε αναζήτηση του κατάλληλου μέρους να θάψουν ένα μεταλλικό κουτί.

Η ταινία «Τα Μαγνητικά Πεδία» προβάλλεται σε κάποιους κινηματογράφους, ενώ είναι διαθέσιμη και από την υπηρεσία του Cinobo.

Δείτε το τρέιλερ:

Πηγή

Loader