«Τα προβλήματα με τις θερμάνσεις στα σχολεία λύθηκαν»

«Τα προβλήματα με τις θερμάνσεις στα σχολεία λύθηκαν»

Αυτό δηλώνει ο Υπουργός

Μερικά προβλήματα που εμφανίστηκαν σε τρία σχολεία με βλάβες στο σύστημα θέρμανσης έχουν επιδιορθωθεί αμέσως, είπε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, σε σημερινές του δηλώσεις για θέματα της επικαιρότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

 Αναφορικά με τις βλάβες στο σύστημα θέρμανσης σε σχολεία, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «επειδή είδαμε και σήμερα δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται δηκτικά «πήγαν στο σχολείο με κουβέρτες», υπήρχαν και χθες στα δελτία ανάλογες αναφορές, θέλω να επισημάνω ότι μερικά προβλήματα που εμφανίστηκαν σε τρία σχολεία με βλάβες στο σύστημα θέρμανσης έχουν επιδιορθωθεί αμέσως από χθες».

 

«Οι Σχολικές Εφορείες σε 375 σχολεία που έχουμε, διαχειρίζονται περίπου 2.000 εγκαταστάσεις θέρμανσης, επομένως μπορεί να υπάρξουν βλάβες. Οι Σχολικές Εφορείες απασχολούν συντηρητές, οι οποίοι, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα έπρεπε να αποκαθιστούν τις βλάβες. Παρ’ όλα αυτά, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, σε στενή συνεργασία με τις Εφορείες από χθες φρόντισαν και επιδιορθώθηκαν τα συστήματα θέρμανσης στα δυο σχολεία και το απόγευμα και στο τρίτο», πρόσθεσε.

 

Για το θέμα της ρύπανσης της ατμόσφαιρας στο Δάλι εξαιτίας της λειτουργίας κάποιων παραγωγικών μονάδων, ο κ. Προδρόμου είπε ότι εδώ και καιρό έχουν δοθεί οδηγίες από τον Πρόεδρο και το Υπουργικό Συμβούλιο σε Υπουργούς, οι οποίοι εξετάζουν το ενδεχόμενο μετακίνησης αυτών των παραγωγικών μονάδων.  

Αυτή, επισήμανε, «θα είναι η λύση και για τη λειτουργία του σχολείου, διότι εμφανίζονται οι γονείς, οι οποίοι δικαιολογημένα έχουν ανησυχία και παράπονα για τις συνθήκες στην περιοχή, πλην όμως το πρόβλημα της ποιότητας του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος δεν υπάρχει μόνο στο σχολείο ή ειδικά στο σχολείο».

Loader