Ταξιδεύουμε στις πέντε πιο ηλιόλουστες ευρωπαϊκές χώρες

Ταξιδεύουμε στις πέντε πιο ηλιόλουστες ευρωπαϊκές χώρες

Με βάση τα δεδομένα του World Weather Online

Οι περισσότερες από τις πιο ηλιόλουστες πόλεις της Ευρώπης αναμενόμενα βρίσκονται γύρω από την Μεσόγειο θάλασσα.

Σχεδόν ετήσια και ολόχρονα υπάρχουν πέντε ευρωπαϊκές χώρες με βάση τα δεδομένα του World Weather Online, που έχουν λαμπερό ήλιο και που πραγματικά αποτελούν εστία ηλίου όπου το αντηλιακό, τα γυαλιά ηλίου είναι τρόπος ζωής.

No5: Μεσσίνα, Ιταλία

Με μέσο όρο 345 ώρες ηλιοφάνειας το μήνα, η τρίτη σε πληθυσμό πόλη της Σικελίας έρχεται πέμπτη στην κατάταξη. Δεν είναι μόνο ηλιόλουστη, έχει και μακρά ιστορία. Ιστορικές μάχες, τεράστιες πυρκαγιές και καταστροφικοί σεισμοί έχουν αφήσει το στίγμα τους στο αστικό τοπίο. 

Οι πιο ηλιόλουστες ευρωπαϊκές πόλεις

 

Οι πιο ηλιόλουστες ευρωπαϊκές πόλεις

Νο4: Μάλαγα, Ισπανία

Η ιδιαίτερα δημοφιλής πόλη στους τουρίστες μετρά κάτι παραπάνω από 345 ώρες ηλιοφάνειας κάθε μήνα και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων: εκκλησίες, μουσεία, αλλά και το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Πικάσο. Όσοι αναζητούν χαλάρωση, μπορούν να την βρουν σε κάποια από τις πολλές παραλίες, είτε το Montes de Málaga, ένα φυσικό πάρκο 5.000 εκταρίων μέσα από το οποίο ρέει ο ποταμός Río Guadalmedina.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Οι πιο ηλιόλουστες ευρωπαϊκές πόλεις

No3: Μούρθια, Ισπανία

Στη νοτιοανατολική Ισπανία βρίσκεται η τρίτη πιο ηλιόλουστη πόλη της Ευρώπης. Με μέσο όρο 346 ώρες ηλιοφάνειας το μήνα οι θερμοκρασίες στη Μούρθια χτυπούν συχνά κόκκινο. Ως εκ τούτου η ακτή Costa Cálida προσφέρεται για δροσερές αποδράσεις. Το ακρωτήριο του Manga del Mar Menor ή οι όρμοι της Καρθαγένης αποτελούν πόλους έλξης τουριστών. Ιδιαίτερη δημοφιλής η ευρύτερη περιοχή γύρω από την πόλη.

 

Οι πιο ηλιόλουστες ευρωπαϊκές πόλεις

No2: Κατάνια, Ιταλία

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρίσκεται η Κατάνια, στην Σικελία, με 347 ώρες ηλιοφάνειας κατά μέσο όρο τον μήνα. Χάρη στη μπαρόκ αρχιτεκτονική της, η πόλη αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, προσελκύοντας πλήθος τουρίστες, οι οποίοι επισκέπτονται το ιστορικό κέντρο της πόλης με την Piazza del Duomo ή το Palazzo degli Elefanti. Η Playa di Catania είναι επίσης δημοφιλής.

 

Οι πιο ηλιόλουστες ευρωπαϊκές πόλεις

No1: Αλικάντε, Ισπανία

Η πιο ηλιόλουστη πόλη της Ευρώπης βρίσκεται στην Ισπανία. Με μέσο όρο 349 ώρες ηλιοφάνειας τον μήνα, το Αλικάντε είναι το ιδανικό μέρος για όσους αναζητούν τον ήλιο. Ακτές και παραλίες, αλλά και μια γοητευτική παλαιά πόλη και ιστορικά κτίρια κάνουν το ταξίδι μοναδικό. Όποιος βρεθεί στο Αλικάντε πρέπει να δοκιμάσει τα παραδοσιακά πιάτα με ρύζι, όπως Arroz Negro, μαύρο ρύζι με καλαμάρια.

 

 

Οι πιο ηλιόλουστες ευρωπαϊκές πόλεις

Loader