Taylor Swift: Κατηγορείται ότι αντέγραψε στίχους για το «Shake It Off»

Taylor Swift: Κατηγορείται ότι αντέγραψε στίχους για το «Shake It Off»

Παραπέμπεται σε δίκη - Η αγωγή από τους δημιουργούς

Το τραγούδι του φαίνεται να αντέγραψε είναι το «Playas Gon' Play» του συγκροτήματος 3LW.

Στη δικαστική αίθουσα πρόκειται να βρεθεί η Taylor Swift για να αποδείξει πως δεν έκλεψε τους στίχους του τραγουδιού «Playas Gon' Play». Η ημερομηνία της δίκης ακόμη δεν έχει οριστεί.  

Αμερικανός δικαστής αποφάσισε ότι η τραγουδίστρια πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη με ενόρκους για τις κατηγορίες ότι οι στίχοι του «Shake It Off» αποτελούν προϊόν λογοκλοπής από το τραγούδι « Playas Gon 'Play» του συγκροτήματος 3LW. 

 Ο δικαστής απάντησε αρνητικά στο αίτημα της Τέιλορ Σουίφτ να απορρίψει την αγωγή, κρίνοντας ότι οι ένορκοι θα είναι αυτοί που θα διαπιστώσουν αν το «Shake It Off», το οποίο έγινε επιτυχία το 2014, παραβίασε τα πνευματικά δικαιώματα του «Playas Gon’ Play», που κυκλοφόρησε το 2001. Και τα δύο κομμάτια διαθέτουν παραλλαγές των φράσεων «players gonna play» και «haters gonna hate».  


Διάβασε Επίσης: Mις Υφήλιος 2021: Η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο είναι από την Ινδία 


Η αγωγή εναντίον της τραγουδίστριας κατατέθηκε το 2017 από τους Sean Hall και Nathan Butler, που έγραψαν το «Playas Gon’ Play». Στο τραγούδι οι στίχοι ανέφεραν «playas, they gonna play» και «haters, they gonna hate», ενώ στο κομμάτι της, η Τέιλορ Σουίφτ τραγουδάει:

«’Cause the players gonna play, play, play, play, play, play and the haters gonna hate, hate, hate, hate, hate, hate, hate». 

Ωστόσο ένα χρόνο αργότερα, ένα ομοσπονδιακό εφετείο ανέτρεψε την απόφαση αυτή λέγοντας ότι η αγωγή απορρίφθηκε νωρίς και ότι το «Playas Gon’ Play» ήταν αρκετά δημιουργικό για να υπάρχει προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων του.  

«Παρόλο που υπάρχουν κάποιες αξιοσημείωτες διαφορές μεταξύ των έργων, υπάρχουν επίσης σημαντικές ομοιότητες στη χρήση λέξεων και στην αλληλουχία/δομή. Παρόλο που οι εμπειρογνώμονες των εναγόντων αντικρούουν σθεναρά τον ισχυρισμό ότι υπάρχουν ουσιαστικές ομοιότητες, το Δικαστήριο δεν είναι πρόθυμο να πιστέψει ιδιαίτερα τις απόψεις τους εδώ», έγραψε ο δικαστής στην απόφασή του. 

Η απόφαση θέτει τις βάσεις για μια δίκη με ενόρκους, ωστόσο δεν έχει οριστεί ακόμη η ημερομηνία. 

Πηγή

Loader