Τελεσίδικα ένοχος για ρατσιστικό λόγο ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος

Τελεσίδικα ένοχος για ρατσιστικό λόγο ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος

Η υπόθεση αφορούσε κείμενο του Αμβροσίου, στο οποίο προέτρεπε τους πιστούς «να φτύσουν τους ομοφυλόφιλους» χαρακτηρίζοντάς τους άτομα «με διανοητική διαταραχή»

Ένοχο έκρινε ο Άρειος Πάγος τον Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιο για παράβαση των διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου.

Η υπόθεση αφορούσε κείμενο του Αμβροσίου, στο οποίο προέτρεπε τους πιστούς «να φτύσουν τους ομοφυλόφιλους» χαρακτηρίζοντάς τους άτομα «με διανοητική διαταραχή».

Ο Αμβρόσιος είχε κριθεί ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου για τα δύο αδικήματα της κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος και τη ρητορική μίσους -που εμπίπτει στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου. Ωστόσο, άσκησε αίτηση αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης, για την οποία εξέδωσε σήμερα τη σχετική απόφαση ο Άρειος Πάγος.

Ο Άρειος Πάγος τελικά δέχθηκε την πρόταση του αντεισαγγελέα, ο οποίος κατά τη διαδικασία ακρόασης τον περασμένο Ιανουάριο είχε προτείνει να παραμείνει ένοχος ο Αμβρόσιος σε όσα αδικήματα αφορούν στον αντιρατσιστικό νόμο. Σχετικά με την κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, πρότεινε την αθώωσή του λόγω αλλαγής του Ποινικού Κώδικα.

ΚΥΠΕ

Loader