Το τελευταίο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στο φέρετρο της μητέρας του

Το τελευταίο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στο φέρετρο της μητέρας του

Ένα σημείωμα ήταν καρφιτσωμένο στο φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Το τελευταίο σημείωμα του βασιλιά Καρόλου στη μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ, αποκαλύφθηκε και έχει τοποθετηθεί στο φέρετρο της μονάρχη.

Στα λουλούδια, που τοποθετήθηκαν το φέρετρο, είχε καρφιτσωθεί το σημείωμα στο οποίο αναγράφεται: «Θα σε θυμόμαστε με στοργή και αφοσίωση. Κάρολος». 

 

Ο βασιλιάς Κάρολος αναφερόταν, συχνά, στην Αυτού Μεγαλειότητα ως «μανούλα», κάτι που έκανε και στην πρώτη του ομιλία μετά την ανάληψη του θρόνου. 

«Σας μιλώ σήμερα με συναισθήματα βαθιάς οδύνης. Καθ΄όλη τη διάρκεια της ζωής της, η Αυτού Μεγαλειότητα, η βασίλισσα, η αγαπημένη μου μητέρα, αποτέλεσε έμπνευση και παράδειγμα για μένα και όλη την οικογένεια. Και της οφείλουμε το πιο ειλικρινές χρέος που κάθε οικογένεια μπορεί να οφείλει στη μητέρα της- για την αγάπη, τη στοργή, την καθοδήγηση, την κατανόηση και το παράδειγμά της» είπε. 

«Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε μία καλή ζωή, τήρησε την υπόσχεση της μοίρας και τη θρηνούν, βαθιά, μετά τον θάνατό της. Ανανεώνω αυτή την υπόσχεση ισόβιας υπηρεσίας σε εσάς σήμερα». 

Συνεχίζοντας την ομιλία του, είπε: «Αγαπημένη μου μαμά, καθώς αρχίζεις το τελευταίο μεγάλο σου ταξίδι για να συναντηθείς με τον αγαπημένο μακαρίτη μπαμπά, θέλω να σου πως απλώς αυτό: ευχαριστώ». 

«Σε ευχαριστώ για την αγάπη, την αφοσίωσή του στην οικογένειά μας και στην οικογένεια του έθνους, που έχεις υπηρετήσει με αξιοπρέπεια όλα αυτά τα χρόνια». 

 Πηγή: LIFO 

Loader