Τέλος εποχής: Πέθανε στα 96 της η Βασίλισσα Ελισάβετ

Τέλος εποχής: Πέθανε στα 96 της η Βασίλισσα Ελισάβετ

H είδηση έχει σκορπίσει παγκόσμια θλίψη

Σε ηλικία 96 ετών έφυγε από τη ζωή η Βασίλισσα Ελισάβετ σκορπώντας παγκόσμια θλίψη.

Θλίψη έχει προκαλέσει ανά το παγκόσμιο η είδηση θανάτου της Βασίλισσα Ελισάβετ που έγινε αμέσως τώρα γνωστή.

Η τελετή στέψης της:

Η στέψη της Ελισάβετ Β΄ έλαβε χώρα στις 2 Ιουνίου 1953 στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο. Ήταν ύστερα από τον θάνατο του πατέρα της, Γεωργίου ΣΤ’, τότε ήταν 25 χρονών. Ήταν η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και η μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία.

Ο γάμος με τον Φίλιππο:

''

''

Η Ελισάβετ ήταν 13 χρονών όταν ερωτεύτηκε τον Φίλιππο. Πρίγκιπας της Ελλάδας και της Δανίας, εκείνος ήταν 18 ετών. O γάμος τους πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 1947 και τρείς μήνες αργότερα, η Βασίλισσα έμεινε έγκυος. Με τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ έζησαν περισσότερα από 70 χρόνια γάμου.

Τα παιδιά της με τον πρίγκιπα Φίλιππο:

''

Το πρώτο παιδί του ζεύγους, είναι ο πρίγκιπας Κάρολος Φίλιππος Αρθούρος Γεώργιος, μετά η πριγκίπισσα Άννα Ελισάβετ Αλίκη Λουίζα, ο πρίγκιπας Ανδρέας Αλβέρτος Χριστιανός Εδουάρδος και ο πρίγκιπας Εδουάρδος Αντώνιος Ριχάρδος Λουδοβίκος.

Η τελευταία εμφάνιση:

.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση της βασίλισσας Ελισάβετ έγινε την περασμένη Τρίτη, όταν υποδέχθηκε τη Λιζ Τρας προκειμένου να τη διορίσει ως πρωθυπουργό της Βρετανίας.Φωτογραφήθηκε χαμογελαστή, δίνοντας το χέρι της στη Λιζ Τρας.

Θάνατος:

Το μεσημέρι της Πέμπτης ανακοινώθηκε από το Μπάκιγχαμ ότι η κατάσταση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ προκαλεί ανησυχία στους γιατρούς και η βασιλική οικογένεια έσπευσε στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας για να βρεθεί στο πλευρό της. Η Βασίλισσα Ελισάβετ τελικά δεν τα κατάφερε και πέθανε σήμερα. Γεννήθηκε στις 21 Απριλίου το 1926.

Loader