Θα ελέγχουμε το κινητό μας αγγίζοντας τα ρούχα μας

Θα ελέγχουμε το κινητό μας αγγίζοντας τα ρούχα μας

Αποτέλεσμα της Τεχνητής Νοημοσύνης

Οι ερευνητές του γίγαντα του Internet, δημιουργούν ενδύματα με τα οποία μπορεί αυτός που τα φορά να ελέγχει το κινητό του τηλέφωνο ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, χωρίς να τις κρατάει στα χέρια του.

Η Google άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αναζητούμε πληροφορίες και το ίδιο θέλει τώρα να κάνει για τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα ρούχα. Το τμήμα τεχνητής νοημοσύνης του γίγαντα του Διαδικτύου ασχολείται με τη δημιουργία ενδυμάτων που επιτρέπουν σε όσους τα φορούν να ελέγχουν τα κινητά τους τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές χωρίς να τις έχουν στα χέρια τους αλλά αγγίζοντας κάποιο σημείο του ενδύματος.

 Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Times, οι ερευνητές της Google δημιούργησαν ένα φούτερ και αυτός που το φορά μπορεί να ελέγχει τις ηλεκτρονικές του συσκευές «παίζοντας» με τα κορδόνια της κουκούλας. Κάθε κούνημα, τράβηγμα, στρίψιμο κλπ. των κορδονιών, εκτελεί και μια διαφορετική εντολή ελέγχου της συσκευής. 

u8io

To φούτερ ενσωματώνει στην πλέξη του ηλεκτρικά αγώγιμα νήματα. Σε κάθε άγγιγμα των κορδονιών τα νήματα αυτά μεταδίδουν σήματα στο κινητό τηλέφωνο ή όποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή χρησιμοποιεί το άτομο που φορά το φούτερ. Το κάθε σήμα αντιστοιχεί σε κάποια συγκεκριμένη εντολή προς την συσκευή για να εκτελέσει μια λειτουργία. 

Τα κορδόνια έχουν επικαλυφθεί με οπτικές ίνες έτσι ώστε να προβάλουν διαφορετικά χρώματα σε κάθε κίνηση/εντολή του χρήστη. Χρησιμοποιώντας τα κορδόνια του φούτερ μπορεί κάποιος να επιλέγει στο κινητό του ή άλλη συσκευή αναπαραγωγής ήχου κάποιο τραγούδι για να ακούσει, να αυξομειώνει την ένταση της φωνής κλπ. 

Η Google συνεργάστηκε πριν από δύο χρόνια με την Levi’s για τη δημιουργία ενός τζιν τζάκετ στις τσέπες του οποίου μπορεί ο κάτοχος του να τοποθετεί το κινητό του τηλέφωνο και στην συνέχεια να το ελέγχει αγγίζοντας το μανίκι. Με αυτό τον τρόπο μπορεί κάποιος να ελέγχει εύκολα και ακίνδυνα το τηλέφωνο του σε περίπτωση που οδηγεί μηχανή, ποδήλατο ή περπατά στον δρόμο και δεν θέλει να αποσπαστεί η προσοχή του text.

iuponj

Πηγή

Loader