Θα γίνει δημοψήφισμα για τον Εναέριο;

Θα γίνει δημοψήφισμα για τον Εναέριο;

Αυτό είπε ο Δήμαρχος

Μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παυλίδη στο Κανάλι 6

Την έγκριση των πολιτών της Λεμεσού μέσω δημοψηφίσματος ή ακόμη και διαδικτυακού γκάλοπ, θα επιδιώξει το δημοτικό συμβούλιο Λεμεσού σε σχέση με την τελική απόφαση για τη μορφή της ανάπτυξης στο δημοτικό τεμάχιο στον Εναέριο, δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης.

Μιλώντας στην εκπομπή του σταθμού μας «Ελεύθερα κι Ωραία» με τον Γιώργο Παυλίδη, ο Δήμαρχος Λεμεσού επανέλαβε πως πρώτος στόχος είναι να δημιουργηθεί πλατεία για τους πολίτες, κατά πάσα πιθανότητα υπόγειοι χώροι στάθμευσης και κάποιου είδους ανάπτυξη για να έχει κέρδος ο Δήμος από το τεμάχιο, η αξία του οποίου υπολογίζεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. 

Υπέδειξε δε πως γι’ αυτό το λόγο ο Δήμος προχώρησε σε δημόσια διαβούλευση για την ανάπτυξη.

Αναπτύξεις στη Λεμεσό

«Έχει εγκριθεί η ανέγερση πέραν των 25 με 30 πύργων στην ευρύτερη Λεμεσό, όμως στον Δήμο Λεμεσού είναι σαφώς λιγότεροι», τόνισε ο κ. Νικολαΐδης, προσθέτοντας πως η τοπική αρχή έχει απορρίψει αναπτύξεις κι έχει επιφέρει αλλαγές στα χαρακτηριστικά τέτοιων αναπτύξεων.  

Αυτό που κάνει ο Δήμος, σύμφωνα με τον Νίκο Νικολαΐδη, είναι στο πλαίσιο του νόμου να απαιτεί τη διενέργεια των απαραίτητων κυκλοφοριακών και στατικών μελετών.

Περεταίρω ο Δήμος έχει ζητήσει και ολοκληρώνεται οσονούπω, συνολική μελέτη επιπτώσεων στο περιβάλλον από αυτές τις αναπτύξεις.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, η μελετη καταπιάνεται με ειδικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα η επίπτωση συνολικά στον κόλπο της Λεμεσού από την απόρριψη των υδάτων από τις εκσκαφές για όλα αυτά τα έργα και  τι προϋποθέσεις πρέπει να μπουν για να ελαχιστοποιηθεί.

 

Loader