Θα γίνει η βανδαλισμένη «Πατάτα» χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ξυλοφάγου;

Θα γίνει η βανδαλισμένη «Πατάτα» χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ξυλοφάγου;

Ο κατασκευαστής της περιβόητης πατάτας της Ξυλοφάγου, κ. Μάριος Πέτρου, μας λέει πως ένιωσε που του βεβήλωσαν το έργο και...όχι μόνο

Μετά τον τόσο ντόρο που προκλήθηκε γύρω από το ομοίωμα της πατάτας στην Ξυλοφάγου, είδαμε και το βανδαλισμό της, γεγονός που ανοίγει νέο κύκλο συζητήσεων γύρω από το συγκεκριμένο καλλιτέχνημα.

Συνέντευξη στην Νίκολα Καρατζιά  

Δεν γνωρίζουμε αν κάποιοι έσπευσαν – ή θα το κάνουν- να φωτογραφηθούν με την συγκεκριμένη πατάτα την οποία πλέον «κοσμούν» οπαδικά συνθήματα που γράφτηκαν παράνομα από αγνώστους, με χρήση σπρέι. Αυτό που ξέρουμε με σιγουριά όμως, είναι το πως αισθάνεται ο δημιουργός του έργου, κ. Μάριος Πέτρου, αφού μετά από επικοινωνία μαζί του μας αποκάλυψε πολλά, αυθόρμητα και ειλικρινά.

Κ. Μάριε, πως νιώσατε όταν μάθατε πως βεβήλωσαν την πατάτα που φτιάξατε στην Ξυλοφάγου;

Στεναχωρήθηκα. Τι να κάνουμε όμως; Δυστυχώς υπάρχουν και κακόβουλα άτομα.

Πήγατε επί τόπου να τη δείτε μετά το βανδαλισμό;

Όχι, δεν τα κατάφερα διότι λόγω εποχής, που πλησιάζουν οι γιορτές, δεν έχω καθόλου χρόνο. Είμαι πολλά πιεσμένος στη δουλειά. Κάνω τα χριστουγεννιάτικα στολίδια.

3223323

Περιμένατε κάτι τέτοιο να συμβεί;

Όχι, καθόλου δεν το περίμενα. Παραξενεύτηκα που το έμαθα. Νόμιζα ότι θα την προσέχουν, για να τη βλέπει όλος ο κόσμος. Μάλιστα, είχα σκεφτεί και είχα προτείνει στον κοινοτάρχη της Ξυλοφάγου, να την στολίσουμε σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο. Να της βάλουμε λαμπάκια, κορδέλες και ένα άστρο στην κορυφή. Αφού κάναμε που κάναμε το show μας, ας το συνεχίσουμε.

Τι απάντηση πήρατε από τον κ. Γεώργιο Τάσου;

Μου είπε ότι θα το σκεφτεί και θα το συζητήσει και με το κοινοτικό συμβούλιο για να αποφασίσουν. Προς το παρόν όμως μου ζήτησε να αναλάβω να επιδιορθώσω τη ζημιά. Το πρόβλημα είναι πως έχω πολλή δουλειά όπως σου είπα και του απάντησα πως πριν τις 15 Δεκεμβρίου, δεν μπορώ να το κάνω. 

5556566

Άρα, θα κάνουμε Χριστούγεννα με «καταστραμμένη» πατάτα;

Δεν ξέρω αν θα τη δώσουν σε κάποιον άλλο να την μπογιατίσει ή αν θα περιμένουν μέχρι τις 15 του Δεκέμβρη. Ξέρεις, εν τζιαι είναι εύκολη δουλειά. Πρέπει να πάω, να την ξηλώσω, να την φορτώσω, να την μεταφέρω στο εργαστήριο μου, να την μπογιατίσω ολόκληρη διότι αν μπογιατιστεί η μισή, θα διαφέρει το χρώμα …και μετά να την πάρω πίσω να την στήσω. Θέλω μια βδομάδα για να τελειώσω.

Αποδέχεστε τελικά τον τίτλο «Μάστρος της πατάτας» που σας αποδίδουν πολλοί χαριτολογώντας; 

Εντάξει. Επήρεν μεγάλη δημοσιότητα η πατάτα. Εν ήταν όμως εύκολη δουλειά. Ήμασταν πάνω της τρια άτομα για τέσσερις ολόκληρους μήνες ώσπου να την κάμουμεν. Τζιαι οι 8000 ευρώ που έπιασα, στην τελική έν ήταν κέρδος. Ήταν το μεροκάματο τεσσάρων μηνών για τον κόπο μας.

323234

Τωρά κ. Μάριε, δουλεύετε πάνω σε κάποιο καινούριο έργο που θα συζητηθεί εξίσου;

Κάνω διάφορα. Μετά την τόση διαφήμιση που έγινε στην πατάτα, ο κόσμος ενδιαφέρεται για διάφορα και μου ζητά να του φτιάξω. Μου πρότειναν όμως και από τον Ασκά να τους κάμω ένα γαϊδούρι με κοφίνια πάνω του. Τώρα να δούμε.

Loader