«Θα συναντηθούμε ξανά» - Tο ιστορικό διάγγελμα της βασίλισσας Ελισάβετ

«Θα συναντηθούμε ξανά» - Tο ιστορικό διάγγελμα της βασίλισσας Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ απευθύνθηκε το βράδυ της Κυριακής στον βρετανικό λαό για τον κορονοϊό

Διάγγελμα προς τον βρετανικό λαό απηύθυνε η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, με τη χώρα να βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη καμπή στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Στο μήνυμά της η βασίλισσα συγκίνησε τον λαό, τονίζοντας ότι οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας, σημειώνοντας ότι θα βρεθούμε σύντομα όλοι μαζί.

«Θα συναντηθούμε ξανά με την οικογένεια και τους φίλους μας», σημειώνοντας ωστόσο πως το σημαντικό αυτή την στιγμή είναι να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας.

Η Ελισάβετ Β' ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει μάχη κατά της πανδημίας του Covid-19, καθώς και τους Βρετανούς που μένουν στο σπίτι για να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού, κατά τη διάρκεια του ιστορικού αυτού τηλεοπτικού διαγγέλματος.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στην υγειονομική περίθαλψη του δημόσιου συστήματος υγείας (NHS) και όλους τους άλλους επαγγελματίες υγείας που φροντίζουν», υπογράμμισε η βασίλισσα, καθώς και «όλους εσάς που μένετε στο σπίτι, βοηθώντας έτσι να προστατευτούν οι πιο ευάλωτοι».

 

Το διάγγελμα της βασίλισσας Ελισάβετ, έρχεται μετά την ανακοίνωση του νέου απολογισμού για τον κορoνοϊό, σύμφωνα με τον οποίο 621 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.

Το τέταρτο διάγγελμα

Σημειώνεται πως αυτή ήταν η τέταρτη φορά στα 68 χρόνια που η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται στην εξουσία και απηύθυνε διάγγελμα. Η τελευταία φορά ήταν το 2002, όταν πέθανε η βασιλομήτωρ και η προτελευταία το 1997 όταν σκοτώθηκε σε τροχαίο η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Προ ολίγων ημερών, η βασίλισσα είχε γράψει μήνυμα αλληλεγγύης προς το βρετανικό έθνος, καλώντας τους πολίτες να δείξουν υπευθυνότητα στην κρίση που έχει επιφέρει η πανδημία του ιού.

Πηγή 

Loader