Θα υποβληθεί σε εξετάσεις λόγω κορωνοϊού ο Μπόρις Τζόνσον

Θα υποβληθεί σε εξετάσεις λόγω κορωνοϊού ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εισήχθη απόψε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις λόγω κορονοϊού, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η εισαγωγή γίνεται προληπτικά, καθώς ο πρωθυπουργός συνεχίζει να έχει συμπτώματα του κορονοϊού δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε με τον ιό.

"Μετά τη συμβουλή του γιατρού του, ο πρωθυπουργός εισήχθη απόψε στο νοσοκομείο για εξετάσεις", αναφέρει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου. "Αυτό είναι ένα προληπτικό βήμα, καθώς ο πρωθυπουργός συνεχίζει να έχει επίμονα συμπτώματα κορονοϊού δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε με τον ιό".

Ο Τζόνσον ευχαρίστησε το προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας (NHS) για το έργο που προσφέρει, σύμφωνα με την ανακοίνωση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νωρίτερα η βασίλισσα Ελισάβετ απευθύνθηκε στον βρετανικό λαό για τον κορονοϊό.

Στο μήνυμά της η βασίλισσα συγκίνησε τον λαό, τονίζοντας ότι οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας, σημειώνοντας ότι θα βρεθούμε σύντομα όλοι μαζί.

«Θα συναντηθούμε ξανά με την οικογένεια και τους φίλους μας», σημειώνοντας ωστόσο πως το σημαντικό αυτή την στιγμή είναι να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας.

Η Ελισάβετ Β' ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει μάχη κατά της πανδημίας του Covid-19, καθώς και τους Βρετανούς που μένουν στο σπίτι για να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού, κατά τη διάρκεια του ιστορικού αυτού τηλεοπτικού διαγγέλματος.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στην υγειονομική περίθαλψη του δημόσιου συστήματος υγείας (NHS) και όλους τους άλλους επαγγελματίες υγείας που φροντίζουν», υπογράμμισε η βασίλισσα, καθώς και «όλους εσάς που μένετε στο σπίτι, βοηθώντας έτσι να προστατευτούν οι πιο ευάλωτοι».

Πηγή 

Loader