Θύμα του κοροναϊού και ο James Bond

Θύμα του κοροναϊού και ο James Bond

Ακυρώνεται η πρεμιέρα της νέα ταινίας Τζέιμς Μποντ «No Time to Die» στην Κίνα.

Ακυρώνεται και επίσημα η μεγάλη πρεμιέρα της 25ης περιπέτειας του Τζέιμς Μποντ στην Κίνα, εξαιτίας της φονικής εξάπλωσης του κορονοαϊού. 

Σημειώνεται ότι η λαμπερή πρεμιέρα του «No Time to Die» τον Απρίλιο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί παρουσία του Ντάνιελ Κρεγκ, ο οποίος φορά το κοστούμι του θρυλικού 007 για τελευταία φορά, και των υπολοίπων συντελεστών.

 

Η ακύρωση αναμένεται να κοστίσει πολλά δισεκατομμύρια στην Universal. Ήδη 70.000 κινηματογραφικές αίθουσες έχουν σταματήσει τη λειτουργίας τους κοστίζοντας στο παγκόσμιο box office πάνω ένα δισ. δολάρια μέχρι σήμερα.

Σημειώνεται ότι ακόμα κι αν έχουν επαναλειτουργήσει τα σινεμά τον Απρίλιο, οι πρωταγωνιστές της ταινίας δεν πρόκειται να λάβουν σχετική ιατρική άδεια για να ταξιδέψουν στην Κίνα.

Για να κατανοήσει κανείς το μέγεθος της ζημιάς στην κινηματογραφική βιομηχανία, αρκεί να αναφερθεί ότι πέρσι η αγορά της Κίνας έχει αποφέρει έσοδα της τάξεως των 6 δισ. δολαρίων στο παγκόσμιο box office.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, πάνω από 68.500 άτομα παγκοσμίως έχουν νοσήσει από τον κοροναϊό ενώ 1.665 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους.

Πηγή 

Loader