Τη βίαζε ο πατέρας της και για να αντέξει ανέπτυξε 2500 χαρακτήρες

Τη βίαζε ο πατέρας της και για να αντέξει ανέπτυξε 2500 χαρακτήρες

Μια απίστευτη αλλά αληθινή υπόθεση που παρόμοια με αυτή δεν έχεις ξανακούσει

Μια πραγματική ιστορία που αμφιβάλλουμε αν μπορεί να αφήσει κάποιον ανεπηρέαστο, αφού αγγίζει τα όρια του εξωπραγματικού

Διαβάζοντας την ιστορία και πολύ περισσότερο, ακούγοντας την ίδια τη γυναίκα που βίωσε καθημερινό μαρτύριο στα χέρια του πατέρα της για δέκα ολόκληρα χρόνια, να εξιστορεί on camera τα όσα έζησε, με διαφορετικές φωνές όμως και μέσα από πολλαπλές προσωπικότητες, το λιγότερο που θα λέγαμε είναι ότι σοκαριστήκαμε. Αρχικά λίγο δυσκολευτήκαμε να το πιστέψουμε.

Εξάλλου, δεν είναι εύκολο να κατανοήσεις πώς μπορεί ένας άνθρωπος να φιλοξενεί μέσα στο σώμα και κυρίως στο μυαλό του 2500 "ανθρώπους".

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Η Τζένι Χάινς, 50 ετών σήμερα, βιαζόταν καθημερινά ανελλιπώς, από τα τέσσερα μέχρι δεκατέσσερα της χρόνια, από τον άνθρωπο που θα έπρεπε να την προστατεύει και όχι να την στιγματίζει σωματικά και ψυχολογικά. 

yth56

Ο Ρίτσαρντ μάλιστα - πατέρας της- την κακοποίησε επανηλειμμένα τόσο βάναυσα, που η Τζένι χρειάστηκε εκ των υστέρων να υποβληθεί σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις στα γενετικά της όργανα, προκειμένου να «διορθώσει» τις αγριότητες που υπέστη από εκείνον.

Υπάρχει όμως και κάτι που ποτέ δεν "διορθώθηκε". Η ίδια, ζει με τους 2500 χαρακτήρες που ανέπτυξε προκειμένου να καταφέρει να επιβιώσει τον καιρό που δεχόταν την κακοποίηση. Πλέον αποκαλεί αυτές τις προσωπικότητες ως τον "στρατό" που τη βοήθησε να επιβιώσει από τις καθ' όλα τραυματικές της εμπειρίες. 

df34

Στη δίκη του πατέρα της, τον Φεβρουάριο του 2019, είχε πάρει άδεια για να καταθέσει εναντίον του χρησιμοποιώντας αρκετές από τις προσωπικότητές της, οι οποίες έχουν τις δικές τους φωνές, μνήμες και χαρακτηριστικά. Και οι οποίες να τονίσουμε ότι βάσει και των εμπειρογνωμόνων, δεν είναι ψεύτικες ή προσποιητές. 

Ο κακοποιός και βιαστής της, ενώ στην αρχή αρνιόταν τα πάντα, έπειτα από μόλις δύο ώρες, που την άκουγε να εκιστορεί τα όσα της συνέβηκαν, άλλαξε την αρχική δήλωση του και παραδέχτηκε την ενοχή του.

Η εκπομπή 60 Minutes ακολούθησε τη γυναίκα επιστρέφοντας στο σπίτι όπου έθαψε την παιδική της αθωότητα. 

ikop

Μάλιστα, την ώρα που οδηγεί τους αστυνομικούς στο δωμάτιο του πατέρα της, ακούγεται να λέει στον ευατό της «βαθιές ανάσες, μπορείς να το κάνεις»...επιτείνοντας την αίσθηση της ανατριχίλας και κατανοώντας το βαθμό δυσκολίας που είχε ένα τέτοιο τόλμημα από μέρους της.

Τους έδειξε το κρεβάτι στο οποίο κακοποιούνταν συστηματικά τόσα χρόνια, όπως και κάτω από ένα υπόστεγο, καθώς και την μπανιέρα όπου τη «βίαζε ασταμάτητα», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Αναφερόμενη στο σύνδρομο με τις πολλαπλές της προσωπικότητες, αποκαλύπτει πως η πρώτη ήταν η «Symphony», την οποία ανέπτυξε στα τέσσερά της, όταν ξεκίνησε ο εφιάλτης.

o;p0-

Άλλες προσωπικότητες είναι ένα αγόρι που ονομάζεται μικρός Ρίκι  και ο οποίος είχε τη δυσκολότερη "δουλειά" από όλους, αλλά και ένας έφηβος με το όνομα «Muscles».

Τον Φεβρουάριο του 2017 ο Ρίτσαρντ Χάινς εκδόθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο στις ΗΠΑ για να δικαστεί, αφού κατηγορούνταν για δεκαετίες κακοποίησης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι κατηγορίες ήταν τόσο σοβαρές, που υπήρχαν φόβοι ότι θα μπορούσαν να δημιουργηθούν ψυχολογικά τραύματα ακόμα και στους ενόρκους!

fguyko

Ως παιδί θύματος σεξουαλικής κακοποίησης, δόθηκε πάντως στηνΧάινς η ευκαιρία να παραμείνει ανώνυμη κατά τη διάρκεια των δικαστικών διαδικασιών. Εάν το έπραττε όμως,  ο πατέρας της θα παρέμενε επίσης ανώνυμος, έτσι η Χάινς πήρε την απόφαση να μιλήσει επωνύμως για την ιστορία της, ώστε να μάθουν όλοι τι «τέρας» ήταν.

Καθώς προετοίμαζαν τη δίκη, η γυναίκα και η νομική της ομάδα συμφώνησαν να παρουσιάσει τις προσωπικότητές της κατά τη διάρκεια της συγκλονιστικής μαρτυρίας της.

Όταν δέχονταν μια ερώτηση, ο χαρακτήρας που γνώριζε την απάντηση «θα έβγαινε και θα απαντούσε».

io90p-[

Η γυναίκα κατέθεσε με την προσωπικότητα της «Symphony» για δύο ώρες, προτού ο πατέρας της αλλάξει την αρχική δήλωση του και σταματήσει τη δίκη.

Ο Ρίτσαρντ Χάινς κρίθηκε ένοχος για 25 βιασμούς, βαρβαρότητες και άσεμνη επίθεση στο σπίτι του στο Σίδνεϊ, τη δεκαετία του 1970 και του 1980.

opreq

Στη συνέντευξή της η Χάινς αναγνώρισε ότι ποτέ δεν συνειδητοποίησε ότι οι πολλαπλές φωνές μέσα στο κεφάλι της δεν ήταν κάτι φυσιολογικό...

«Δεν ήξερα ότι πρέπει να έχεις μόνο μια προσωπικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Loader