Τι σημαίνει τελικά το “Air” του Airbnb;

Τι σημαίνει τελικά το “Air” του Airbnb;

Ελάχιστοι γνωρίζουν την πραγματική σημασία του

Το Airbnb μπήκε για τα καλά στη ζωή μας, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να ταξιδέψουμε σ’ ένα μέρος.

Η δημοφιλής πλατφόρμα εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2008 στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, με δημιουργούς τους Μπράιαν Τσέσκι, Τζο Γκέμπια και Νέιθαν Μπλετσάρζικ. Σιγά σιγά εξαπλώθηκε σχεδόν σε όλο τον κόσμο και πλέον είναι πολύ λίγοι αυτοί που δεν γνωρίζουν καθόλου την ύπαρξη της. 

Διάβασε Επίσης: Το Σάββατο πάμε στο Σκαλί Αγλαντζιάς για ένα αξέχαστο καρναβαλίστικο πάρτι

Η εταιρεία, σήμερα, κοστολογείται γύρω στα 113 δισεκατομμύρια δολάρια, έχει εργατικό δυναμικό που ξεπερνά τα 5.500 άτομα, ενώ δημιουργήθηκε από μια ιδέα που γεννήθηκε από τρεις νεαρούς, τον Οκτώβριο του 2007, σ’ ένα διεθνές συνέδριο σχεδιαστών. Οι τότε συγκάτοικοι Τζο Γκέμπια και Μπράιν Τσέσκι δεν μπορούσαν να πληρώσουν το ενοίκιο του διαμερίσματός τους και αποφάσισαν να μετατρέψουν το σαλόνι τους σε ξενώνα bed and breakfast, προσφέροντας σε τρεις συμμετέχοντες του συνεδρίου στέγη, φουσκωτά στρώματα και σπιτικό πρωινό έναντι πληρωμής.

Κάπως έτσι και βλέποντας την απήχηση που είχε η ιδέα τους άρχισαν να μεγαλώνουν την επιχείρηση τους δημιουργώντας τελικά την Airbedandbreakfast. Οπότε το “Air” που υπάρχει στο σημερινή ονομασία οφείλεται στο airbed, δηλαδή το στρώμα αέρα, που φιλοξένησε τους καλεσμένους τους. Μπορεί αρχικά η πλατφόρμα να μετρούσε ελάχιστους χρήστες, ωστόσο μέσα σε λίγο καιρό τα νούμερα άρχισαν να εκτοξεύονται. Έτσι, λίγο αργότερα οι δημιουργοί της πλατφόρμας έκαναν πιο μικρό το όνομα και το μετέτρεψαν σε Airbnb. 

Διάβασε Επίσης: Lilly Collins - Jesse Plemons: Πρωταγωνιστούν στο νέο θρίλερ «Windfall»

Πλέον, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία, η πλατφόρμα μετρά 5,6 εκατομμύρια καταχωρίσεις σε τουλάχιστον 100.000 πόλεις παγκοσμίως και πάνω από 150 εκατομμύρια κόσμου που χρησιμοποιούν το Airbnb για τη διαμονή τους.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

Loader