Τι θα απογίνουν οι βασιλικές κατοικίες μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Τι θα απογίνουν οι βασιλικές κατοικίες μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Πρόκειται για πέραν από 30 κατοικίες

Από το παλάτι του Μπάκιγχαμ μέχρι το κάστρο Μπαλμόραλ, στο οποίο άφησε την τελευταία της πνοή η 96χρονη Βασίλισσα Ελισάβετ, η βασιλική οικογένεια είχε τουλάχιστον 30 ακίνητα στην κατοχή της.

Αυτός είναι ο λόγος που το «Game of Homes» θα εξελιχθεί σ΄ένα νέο συναρπαστικό βασιλικό δράμα που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει την διάδοχη κατάσταση του «Game of Τhrones», όπως σχολιάζει δημοσιογράφος της εφημερίδας «Daily Mail».

Ο Ρίτσαρντ Κέι διερωτάται σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα για το μέλλον των βασιλικών κατοικιών καθώς η διαδοχή στη Βρετανία έγινε αστραπιαία. ο μεγάλο ερώτημα είναι εάν ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας, Κάρολος θα μετακομίσει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Η βασίλισσα Ελισάβετ επέλεγε συχνά να περάσει κάθε γιορτή σε έναν διαφορετικό προορισμό, είτε με την οικογένειά της είτε μόνη της μακριά από τη φασαρία του Λονδίνου. Παραδοσιακά, πάντως, ο βασιλιάς μετακομίζει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, την έδρα της βρετανικής μοναρχίας.

Εκτός απροόπτου ο Κάρολος και η βασιλική σύζυγος Καμίλα θα μείνουν στα Ανάκτορα. Ωστόσο, για το νέο μονάρχη της Βρετανίας το κατάλυμα που που θα επιλέξει, δεν είναι το μοναδικό του δίλημμα.

Θα πρέπει επίσης να αποφασίσει τι θα κάνει για τις πολλές βασιλικές κατοικίες που έχει τώρα στη διάθεσή του. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι θα μειώσει τον αριθμό των κατοικιών της βασιλικής οικογένειας.

Ποιοι είναι, λοιπόν, οι πιθανοί νικητές και οι ηττημένοι σε αυτό που οι αυλικοί αποκαλούν με καυστικό τρόπο ως «Game of Homes»: μια βασιλική εκδοχή του παιχνιδιού μουσικές καρέκλες; Μόλις πριν από λίγους μήνες, ο τότε Πρίγκιπας της Ουαλίας είχε κάνει γνωστό ότι θα έμενε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, αν και ποτέ δεν του άρεσε ο χώρος. Παραπονιόταν συχνά ότι ήταν πολύ μεγάλος, πολύ απρόσωπος.

Βρετανία: Απομεινάρια της Βικτωριανής Εποχής «ξέθαψαν» οι εργασίες συντήρησης στο Μπάκιγχαμ

 

Ανάκτορο του Μπάκιγκχαμ

Η βασιλική κατοικία ανακαινίστηκε πρώτη φορά το 1873 από τη Βασίλισσα Βικτώρια για να στεγάσει τη βασιλική οικογένεια. Αποτελεί το σημείο συνάντησης σε κάθε επίσημη εκδήλωση, με το διάσημο μπαλκόνι της.

Σε αυτό στοιχίζεται για να φωτογραφηθεί η βασιλική οικογένεια σε κάθε σημαντική εκδήλωση όπως η εκδήλωση για τα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ.

Διαθέτει 775 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων και των 188 δωματίων για το προσωπικό, 92 χώρους γραφείου, 78 μπάνια, 52 βασιλικές κρεβατοκάμαρες, μεταξύ των οποίων και δωμάτια για τους επισκέπτες και 19 αίθουσες.

 

windsor_1

Κάστρο Ουίνδσορ

Θεωρείται το «δεύτερο» σπίτι της βασιλικής οικογένειας.

Η εκλιπούσα Ελισάβετ το επισκεπτόταν συχνά μαζί με τον σύζυγό της Πρίγκιπα Φίλιππο. Σε αυτό το κάστρο απομονώθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ για τρεις μήνες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Δίπλα σε αυτό βρίσκεται το διάσημο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, αυτό στο οποίο παντρεύτηκαν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ τον Μάιο του 2018. Η βασίλισσα Ελισάβετ συνήθιζε να περνάει τα σαββατοκύριακα της σε αυτό το κάστρο, μακριά από τη φασαρία του Λονδίνου, ενώ επέλεγε τη συγκεκριμένη κατοικία και το Πάσχα. Δεν είναι τυχαίο ότι εκεί επίλεξε να αφήσει την τελευταία της πνοή.

 

shutterstock_1181838763

Παλάτι του Κένσινγκτον

To μέρος όπου γεννήθηκε η βασίλισσα Βικτώρια και πέρασε το μεγαλύτερο κομμάτι της παιδικής της ηλικίας, βρίσκεται στο Λονδίνο.

Το παλάτι έχει φιλοξενήσει στη μακρόχρονη ιστορία τους πολλά βασιλικά μέλη. Από το 2017, είναι η κύρια κατοικία της οικογένειας του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον που πλέον απέκτησαν τους τίτλους Πρίγκιπας και Πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Το παλάτι του Κένσινγκτον ήταν επίσης το πρώην σπίτι της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του ζεύγους, πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ.

Anmer Hall

H βασίλισσα Ελισάβετ έκανε δώρο γάμου στον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον αυτό το σπίτι, που διαθέτει τουλάχιστον 10 υπνοδωμάτια. Βρίσκεται στο κτήμα Sandringham και φιλοξενούσε το ζευγάρι μέχρι να μετακομίσει στο παλάτι του Σάντριγχαμ. Πρόκειται για ένα οίκημα του 19ου αιώνα, έκτασης άνω των 19.000 στρεμμάτων.

Η βασίλισσα Ελισάβετ κληρονόμησε το ακίνητο από την οικογένειά της το 1952, με τον πρίγκιπα Φίλιππο να αναλαμβάνει τη διαχείριση και τη συντήρηση του σπιτιού.

Η βασιλική οικογένεια συνήθως γιορτάζει τα Χριστούγεννα στο Σάντριγχαμ και παρακολουθεί τις θρησκευτικές ακολουθίες στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, η οποία βρίσκεται στον κήπο της οικίας. Frogmore Cottage

Ανήκει στο Στέμμα από το 1792 και είναι γνωστό ως το μέρος στο οποίο διοργανώθηκε η βραδινή γαμήλια δεξίωση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ. Το κτήμα αγοράστηκε από το Γεώργιο τον Γ’ ως δώρο για τη σύζυγό του, βασίλισσα Σάρλοτ, παραμένει όμως ακατοίκητο από το 1872. Η βασιλική οικογένεια το αξιοποιεί για να φιλοξενήσει ιδιωτικές ή επίσημες εκδηλώσεις.

Από την αναχώρησή τους για την Καλιφόρνια έχει χρησιμοποιηθεί περιστασιακά από την ξαδέρφη του Χάρι, την πριγκίπισσα Ευγενία, τον σύζυγό της Τζακ Μπρούξμπανκ και τον γιο τους Όγκουστ.

 

shutterstock_358227302

Clarence House

Ήταν μέχρι πρότινος η κατοικία του βασιλιά πλέον Καρόλου και της δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλα. Στο παρελθόν ήταν το σπίτι της Βασίλισσας και του Δούκα του Εδιμβούργου, και της Βασιλομήτορος, που έζησαν εκεί μέχρι το θάνατό της το 2002.

Ο πρίγκιπας Κάρολος πραγματοποίησε εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης πριν μετακομίσει. Ήταν επίσης το σπίτι της βασιλομήτορος στο Λονδίνο από το 1953 έως το 2002. Ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι έζησαν επίσης στο Clarence μέχρι να μετακομίσουν στο δικό τους ιδιωτικές κατοικίες στο Παλάτι του Κένσινγκτον το 2011 και το 2012, αντίστοιχα.

To κάστρο του Μέι

Όπως απεικονίζεται στην πρώτη σεζόν του «The Crown», η Βασιλομήτωρ Ελισάβετ αγόρασε το φθαρμένο κάστρο Μπάρογκιλ το 1952.

Μετά από εκτεταμένες ανακαινίσεις του κάστρου και των κήπων το 1955, πήρε την απόφαση να του δώσει το όνομα, The Castle of Mey.

Τον Μάιο του 2020, ο βασιλιάς Κάρολος άνοιξε μία πτέρυγα δέκα υπνοδωματίων στο κάστρο, το Granary Lodge. Όταν δε βρίσκονταν στο Clarence House, ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα, παραθέριζαν στο εξοχικό τους στο Gloucestershire, στο Highgrove House.

Θεωρείται η αγαπημένη του κατοικία. Υπενθυμίζεται ότι, ο βασιλιάς Κάρολος αγόρασε το οίκημα το 1980 και έζησε εκεί με την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τους γιους τους, Ουίλιαμ και Χάρι.

 

Πηγή

Loader