Τι θα συμβεί αν ο Πούτιν διατάξει πυρηνικές επιθέσεις

Τι θα συμβεί αν ο Πούτιν διατάξει πυρηνικές επιθέσεις

Όχι, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει κάποιο «κουμπί» για να το πατήσει

Καθώς ο πλανήτης παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις στην Ουκρανία, οι πρόσφατες δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν έχουν ξυπνήσει τον ξεχασμένο φόβο των πυρηνικών. Σε άρθρο του, το πρακτορείο Reuters ανέλυσε ακριβώς τι θα ακολουθούσε σε περίπτωση που ο Πούτιν έδινε εντολή πυρηνικής επίθεσης, αλλά και σε ποιες περιπτώσεις αυτή θα θεωρούνταν δικαιολογημένη από το ρωσικό πρωτόκολλο.

Ποιος αποφασίζει αν θα πέσουν τα πυρηνικά;

Σύμφωνα με έγγραφο του 2020 με τίτλο «Βασικές Αρχές Κρατικής Πολιτικής της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την Πυρηνική Αποτροπή», ο Ρώσος πρόεδρος παίρνει την απόφαση της χρήσης πυρηνικών όπλων.

Διάβασε Επίσης: Καλλιτέχνες του δρόμου από όλο τον κόσμο στρέφονται υπέρ της Ουκρανίας 

Μια μικρή βαλίτσα, γνωστή ως Cheget, βρίσκεται πάντα κοντά του και τον συνδέει με το δίκτυο διοίκησης και ελέγχου των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας. Το Cheget δεν περιλαμβάνει κουμπί για την εκτόξευση πυρηνικών, αλλά μεταδίδει διαταγές στην κεντρική στρατιωτική διοίκηση.

Αν δώσει την εντολή ο Πούτιν, τι συμβαίνει μετά;

Διάβασε Επίσης: Κίνηση ανθρωπιάς εν μέσω πολέμου - Ουκρανοί δίνουν τσάι σε Ρώσους αιχμαλώτους 

Το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει πρόσβαση στους κωδικούς για την εκτόξευση και έχει δύο μεθόδους στη διάθεσή του για να την πραγματοποιήσει. Μπορεί να αποστείλει τους κωδικούς σε συγκεκριμένους διοικητές, οι οποίοι στη συνέχεια θα εκτελέσουν τις αναγκαίες διαδικασίες, αλλά και να χρησιμοποιήσει ένα εναλλακτικό σύστημα, γνωστό ως Perimetr, που επιτρέπει στο Γενικό Επιτελείο να εκτοξεύσει άμεσα χερσαίους πυραύλους, προσπερνώντας τους ενδιάμεσους διοικητές.

Διάβασε περισσότερα στην Offsite

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader