Tik tok: Εκπαιδεύει τα παιδιά να λύνουν τα κορδόνια τους 

Tik tok: Εκπαιδεύει τα παιδιά να λύνουν τα κορδόνια τους 

Η διαδικασία διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα 

 Για ένα παιδί το δέσιμο των κορδονιών του φαντάζει πολύ δύσκολο. 

Το Τik tok είναι εδώ να βοηθήσει τα παιδιά με ένα έξυπνο και γρήγορο τρόπο για να μπορούν να φοράνε ότι παπούτσι θέλουν και να μην ανησυχούν για τα κορδόνια τους. 

Αν έχεις ένα παιδάκι εκεί γύρω στα πέντε ή έξι ίσως ήρθε η ώρα να μάθει πώς να δένει μόνο του τα κορδόνια του. Συνήθως για λόγους ευκολίας εμείς οι γονείς αγοράζουμε παπούτσια με velcro για τα παιδιά για να μην έχουμε να δένουμε συνεχώς κορδόνια. Πώς όμως μαθαίνω στο παιδί να δένει τα κορδόνια του; Πώς μπορούμε να το κάνουμε σαν παιχνίδι; 

Μαθαίνω στο παιδί να δένει τα κορδόνια 

Υπάρχουν κάποιες νηπιαγωγοί που μαθαίνουν οι ίδιες στα παιδιά πώς να δένουν τα κορδόνια τους με μια πολύ εύκολη μέθοδο, οπότε εμείς οι γονείς το βρίσκουμε έτοιμο. Στην περίπτωση που δεν γίνει αυτή η δουλειά στο σχολείο πρέπει εμείς να βρούμε έναν τρόπο να το δείξουμε στο παιδί . 

Η δασκάλα της κόρης μου όταν πήγαινε νήπιο μας είχε ζητήσει ένα κορδόνι και τους είχε μάθει πολύ εύκολα το δέσιμο των κορδονιών σχεδιάζοντας ένα παπούτσι σε ένα χαρτόνι ανοίγοντας τρύπες όπου περνά το κορδόνι σαν να ήταν ένα αληθινό παπούτσι. Αυτό το μοντέλο την είχε βοηθήσει πολύ και έτσι το έμαθε εύκολα και γρήγορα στο σχολείο. Ο γιος μου δεν το έμαθε στο σχολείο οπότε ήρθε η σειρά μου να του το δείξω. 

Τα παιδιά είναι σαν σφουγγάρια 

Τα παιδιά είναι σαν σφουγγάρια και μαθαίνουν εύκολα πράγματα. Υπάρχει μια έρευνα που λέει ότι παιδιά όταν καλούνται να μάθουν κάτι, αν αυτό γίνει σε μορφή παιχνιδιού, το μαθαίνουν είκοσι φορές πιο γρήγορα και εύκολα. 

Ψάχνοντας λοιπόν βιντεάκια στο TikTok, αναζητούσα να βρω κάποιο που να έχει μέσα τη μέθοδο που είχε μάθει η κόρη μου και της είχε φανεί εύκολο, με το χαρτόνι και το κορδόνι δηλαδή και ευτυχώς κάποιος άλλος το είχε σκεφτεί και το είχε κάνει! 

Η επανάληψη είναι μητέρα της κάθε μάθησης 

Αν θες μπορείς να κάνεις αυτή τη μέθοδο ή όποια άλλη ταιριάζει στο παιδί σου, τα βιντεάκια στο TikTok είναι γρήγορα με χαρούμενους ήχους και τραβούν την προσοχή των παιδιών μας. Δεν είναι μόνο χάσιμο χρόνου ειδικά αν μέσα από αυτά μαθαίνεις κάτι που δεν ξέρεις. 

Αφού φτιάξετε το χαρτόνι, δώστε στο παιδί το κορδόνι ώστε να το περάσει από τις τρύπες και να εξασκήσει έτσι και τη λεπτή κινητικότητα, βοηθούν πολύ στη γραφή αυτές οι ασκήσεις. Στη συνέχεια εξασκείστε την μέθοδο που είδατε στο βιντεάκι. Κάντε πολλές επαναλήψεις μέχρι να γίνει μια μηχανική κίνηση χωρίς να το σκέφτεται. Θα χρειαστεί υπομονή και αρκετές επαναλήψεις στη διαδικασία αλλά όταν το μάθει θα θέλει να δένει κορδόνια συνεχώς. 

Κάθε φορά που το παιδί μας κάνει κάτι για πρώτη φορά αισθάνεται ότι κατέκτησε κάτι. Θυμήσου πόσο πολύ χάρηκες όταν έμαθες να δένεις μόνος σου τα κορδόνια σου. Πάνε πολλά χρόνια από τότε και μπορεί να έχουν θολώσει οι μνήμες αλλά μπορεί κάνοντάς το με το παιδί να θυμηθείς κάτι από αυτό. Καλή επιτυχία στα μικρά παιδάκια μας που τώρα μαθαίνουν να δένουν τα κορδόνια τους! 

 

@craftymoms

Βοηθήστε το παιδί σας με αυτόν τον πόρο εκμάθησης💡#learnontiktok #tiktokpartner #prek #teacherhack #tiktokmademebuyit ♬ Απρίλιος (Χωρίς Φωνητικά) - Οι Νέοι Δαμαστές

 

Πηγή

Πηγή βίντεο από craftymoms

Loader