TikTok made me… write it!

TikTok made me… write it!

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί το TikTok έχει αποκτήσει μία τεράστια δύναμη;

2.000.000.000+ ενεργοί χρήστες μηνιαίως
4.000.000.000 downloads
1.000.000.000+ video views καθημερινά

Σκέφτηκες πόση επιρροή ακούν πάνω μας όλα όσα βλέπουμε καθημερινά μέσα από το TikTok; Άραγε, τι είναι αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη πλατφόρμα τόσο ελκυστική, με εκατομμύρια users να αφιερώνουν καθημερινά αμέτρητες ώρες στην εφαρμογή του TikTok;

The power of creativity

Ένας από τους κύριους λόγους που κάνει το TikTok τόσο δημοφιλές, είναι η ελευθερία της έκφρασης, η οποία καταλήγει σε μία ατελείωτη δημιουργικότητα. 

Μέσω του TikTok και των εργαλείων που διαθέτει, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να εκφράζονται μέσα από σύντομα βίντεο τα οποία πολλές φορές περιλαμβάνουν χορούς, μιμήσεις, εκπαιδευτικό περιεχόμενο και πολλά άλλα, με αποτέλεσμα ο κάθε «TikToker» να μπορεί να γίνει δημιουργός περιεχομένου, ακόμα κι αν δεν διαθέτει επαγγελματικές δεξιότητες στη βιντεοσκόπηση ή το μοντάζ, αρκεί μόνο να γνωρίζει τις βασικές λειτουργείες της εφαρμογής!

Easy Access & User Friendly

Η απλότητα της χρήσης του TikTok είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας στην επιτυχία του. Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να είναι εύκολη και φιλική προς τον χρήστη, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να ξεκινήσει να δημιουργεί και να παρακολουθεί βίντεο μέσα σε μόλις λίγα λεπτά. Η συνεχής ροή περιεχομένου κρατά τους χρήστες καθηλωμένους, καθώς πάντα υπάρχει κάτι νέο και ενδιαφέρον να δουν.

Influence & Success

Αν και το TikTok έκανε το ντεπούτο του με χρήστες οι οποίοι βιντεοσκοπούσαν χιουμοριστικά βιντεάκια, εντούτοις, πλέον δεν είναι απλά μια πλατφόρμα για διασκέδαση. Έχει μετατραπεί σε ένα ισχυρό εργαλείο marketing, δίνοντας τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις και influencers να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε ένα τεράστιο κοινό. Η αμεσότητα και η αυθεντικότητα που χαρακτηρίζουν τα βίντεο στο TikTok το καθιστούν ιδανικό τόσο για awareness ενός brand ή influencer, όσο και για άμεσες πωλήσεις. Και μιας και κάνουμε λόγο για πωλήσεις, σύμφωνα με στατιστικά από διάφορες έρευνες εταιρειών, έχει αποδεχθεί ότι το TikTok είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στις πωλήσεις τους, εξού και το γνωστό «TikTok made me buy it». Ρίχνοντας μία απλή ματιά σε ένα βίντεο που έχει καταφέρει να αποσπάσει αρκετά views, αντιλαμβάνεται κανείς τη δύναμή του ως μέσο προώθησης και επιρροής στους users που το χρησιμοποιούν.

Βέβαια, όπως κάθε δημοφιλής πλατφόρμα που… σέβεται τον εαυτό της, έτσι και το TikTok έχει να αντιμετωπίσει τις δικές του προκλήσεις, αφού ανά τακτά χρονικά διαστήματα τίθεται στο επίκεντρο των επικρίσεων, ειδικότερα σε ό,τι αφορά την προβολή και την προστασία της ιδιωτικής ζωής, αλλά και για την ψυχική υγεία των χρηστών. Ωστόσο, αυτό δεν εμποδίζει την εφαρμογή από τον να καταγράφει καθημερινά μία κατακόρυφη άνοδο με ολοένα και περισσότερους εγγεγραμμένους χρήστες.

From hero to zero…

Αναμφίβολα, το TikTok έχει καταφέρει να εγκαινιάσει μια νέα εποχή στη δημιουργία και προώθηση περιεχομένου, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει τη διασκέδαση με την επιρροή, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να γίνει μέρος αυτής της παγκόσμιας κοινότητας. Και κάπου έρχεται να μπει αυτό το «αλλά», καθώς εάν η χρήση του TikTok γίνεται αυθαίρετα και χωρίς υπευθυνότητα, τότε τα αποτελέσματα ενδεχομένως να μην είναι και τόσο ευχάριστα. Αντιθέτως, αν εταιρείες και influencers εκμεταλλευτούν με τον σωστό τρόπο το TikTok, τότε η επιτυχία είναι δεδομένη.

Έχοντας, λοιπόν, ως βάση όλα τα πιο πάνω δεδομένα, καταλήγουμε στο εξής αβίαστο συμπέρασμα: Είτε το χρησιμοποιούμε για ψυχαγωγία, είτε για επαγγελματικούς σκοπούς, το TikTok έχει καταφέρει να κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές και φυσικά… στις οθόνες μας.

Λοιπόν! TikTok anyone; 

Άντρη Λάμπρου

Head of Social Media

Orb Communications

 

Loader