Τηλεργασία συχνά σημαίνει έξι ώρες απλήρωτη εργασία τη βδομάδα

Τηλεργασία συχνά σημαίνει έξι ώρες απλήρωτη εργασία τη βδομάδα

Αν δουλεύουμε έξτρα ώρες από το σπίτι, έτσι θα ξανακερδίσουμε τον χρόνο μας

Χωρίς συχνές μετακινήσεις, με ευέλικτες ώρες και δυνατότητα να βάλουμε κι ένα πλυντήριο κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος, η εργασία από το σπίτι ακούγεται σαν ο απόλυτος τρόπος για να πετύχουμε καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και επαγγελματικής ζωής. Στην πραγματικότητα, όμως, η αποχώρηση από το γραφείο έχει κάνει πολλούς από εμάς να δουλεύουμε περισσότερες μη αμειβόμενες ώρες από ποτέ, σε μια στιγμή που είμαστε ήδη αγχωμένοι κατά την διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας.

Οι άνθρωποι που εργάζονται από το σπίτι έκαναν έξι ώρες μη αμειβόμενες υπερωρίες κατά μέσο όρο ανά εβδομάδα το 2020, σύμφωνα με νέα έρευνα του Γραφείου Εθνικών Στατιστικών (UK). Αυτό ας συγκριθεί με τις 3,6 ώρες των μη αμειβόμενων υπερωριών που κάνουν εκείνοι οι οποίοι δεν εργάζονται από το σπίτι (που είναι, - κι αυτό - αναμφισβήτητα, πάρα πολύ).

Αν οι ώρες που δουλεύουμε έχουν ξεφύγει από τον έλεγχό μας, ιδού μερικές συμβουλές να το διορθώσουμε:

4345676879898
Ketut Subiyanto / pexels

Ας προγραμματίσουμε ένα σωστό μεσημεριανό διάλειμμα για φαγητό

Στο γραφείο, θα σηκωνόμασταν για να πάρουμε τον καφέ μας, να συνομιλήσουμε στον διάδρομο πριν και μετά από τα μίτινγκς και για να πάμε τουαλέτα. Ας το θυμηθούμε αυτό εάν αισθανόμαστε ένοχοι για μια παύση πέντε λεπτών για να δούμε κάτι που μας ενδιαφέρει στον υπολογιστή ή να παίξουμε με το σκυλί.

Το να απομονώσουμε μια ώρα κατά την διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος είναι επίσης καλή ιδέα να για να σταματήσουμε κάποιον από το να την γεμίζει με συναντήσεις. Κάνοντας ένα σχέδιο για κάτι που ανυπομονούμε θα μας βοηθήσει να απομακρυνθούμε από την οθόνη μας - και θα μας σταματήσει από το να σπαταλάμε το πολύτιμο διάλειμμα του μεσημεριανού μας κάνοντας σκρολ στο κινητό μας.

Θα μπορούσαμε να πιούμε καφέ με έναν φίλο που μένει κοντά. Τι θα λέγαμε για να πάμε για τρέξιμο, να προγραμματίσουμε έναν νέο περίπατο ή να προπονηθούμε στο σπίτι; Εάν αυτές οι δραστηριότητες μοιάζουν αδύνατο να πραγματοποιηθούν εντός του συνηθισμένου διαλείμματος, ας σκεφθούμε να ζητήσουμε από το αφεντικό μας ένα μεσημεριανό γεύμα δύο ωρών.

Η ευέλικτη εργασία μπορεί να ωφελήσει τους υπαλλήλους και τις επιχειρήσεις, λέει η προπονητής σταδιοδρομίας Ερικα Βόλφε - Μάρεϊ, συγγραφέας των Simple Tips, Smart Ideas. Εάν αγωνιζόμαστε για για λίγο χρόνο μακριά από την οθόνη μας, ας απευθυνθούμε στο αφεντικό μας... Θα επιστρέψουμε στην δουλειά μας σωστά ανανεωμένοι και έτοιμοι για παραγωγικότητα.

Ας μαζέψουμε τα πάντα

Περισσότερο από το ήμισυ (60%) των ατόμων που εργάζονται από το σπίτι δεν έχουν ειδικό χώρο, σύμφωνα με έρευνα της Serenely Sorted. Αυτό καθιστά ακόμη πιο σημαντικό το να μαζέψουμε τα πράγματα της δουλειάς μας στο τέλος της ημέρας, λέει η ιδρύτρια της εταιρείας και γκουρού της οργάνωσης σπιτιού Ντιάνα Σπέλμαν. «Εάν δεν έχουμε καθορισμένο χώρο εργασίας και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το τραπέζι της κουζίνας ή το υπνοδωμάτιο, αλλά δεν μαζέψουμε (τα πράγματα της δουλειάς μας) στο τέλος της ημέρας, είναι πολύ δύσκολο να αποσυνδεθούμε από την εργασία μας», λέει.

«Χρησιμοποιώ μια μεγάλη τσάντα τύπου tote (συνήθως σε σχήμα φακέλου με χειρολαβές) για τα υλικά εργασίας μου - ταιριάζει σε φορητούς υπολογιστές, φορτιστές κ.λπ. Είναι πολύ εύκολο να βγάλω και να το βάλω πίσω στην τσάντα στο τέλος της ημέρας κάθε υλικό της εργασίας μου σε αυτό που αποκαλώ «Χρήση σε προσέγγιση μιας-κίνησης. Μ′ αυτό αποφεύγουμε την ατελείωτη μετακίνηση βουνών (από χαρτιά) από το ένα μέρος στο άλλο ή τον πειρασμό να αφήσουμε τα πάντα έξω..

Ας το αφήσουμε να πάει...

Εάν εργαζόμαστε τακτικά αργά το βράδυ, ας αναρωτηθούμε γιατί. Θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι παλεύουμε με μια τοξική σχολαστικότητα, έναν χαρακτήρα που τροφοδοτείται από ανθρώπους που θέλουν να είναι ευχάριστοι (στους άλλους) ή έχουν κάποιο σύνδρομο. Εάν ανησυχούμε για την απογοήτευση των ανθρώπων ή την αποτυχία μας, ας προσπαθήσουμε να αποδεχτούμε ότι κανείς δεν μπορεί να τα κάνει όλα.

«Συχνά η αδυναμία μας να αποσυνδεθούμε από την δουλειά οφείλεται στο ότι αισθανόμαστε ότι χάνουμε τον έλεγχο του φόρτου εργασίας μας», λέει είχε πει στην HuffPost η προπονήτρια σταδιοδρομίας, Αλις Στέιπλετον.

«Ας προσπαθήσουμε να αναγνωρίσουμε και να αγκαλιάσουμε την ιδέα ότι δεν θα συμβεί τίποτα φοβερό εάν δεν ασχοληθούμε με την εργασία μας για μερικές ώρες. Συχνά, τα πράγματα που θεωρούμε επείγοντα, πραγματικά δεν είναι. Εάν δεν απαντήσουμε για μια μέρα, συνήθως όλα θα είναι εντάξει».

Πηγή

Loader