Τιμή μπουτίκ ξενοδοχείου η διαμονή στις Κεντρικές Φυλακές

Τιμή μπουτίκ ξενοδοχείου η διαμονή στις Κεντρικές Φυλακές

100 ευρώ την ημέρα το κόστος

Γέμισαν οι φυλακές με μικροοφοιλέτες - η Λεμονιά έτοιμη για ρηξικέλευθες τομές στις αποφυλακίσεις επ’ αδεία


 Του Στέλιου Ξιουρή για το www.newsbomb.com.cy


Ο κατ’ ευφημισμόν παραλληλισμός που κυριαρχεί στην αργκό περί των Κεντρικών Φυλακών, που προσομοιάζουν με ξενοδοχείο, μπορεί να συγκριθεί μόνο στο κόστος διαμονής των ενοίκων και σίγουρα δεν παραπέμπει σε συνθήκες διαβίωσης και γενικότερα ψυχολογικής επιβάρυνσης.

Συγκεκριμένα το κόστος διαμονής στις Κ. Φυλακές, στοιχίζει στο κράτος όσο και η διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων, αφού για κάθε κρατούμενο πληρώνονται περίπου 100 Ευρώ ημερησίως. Αν δε ληφθεί υπόψη, ότι το εν λόγω «ξενοδοχείο» είναι υπερπλήρες και φιλοξενεί αυτή την περίοδο 762 άτομα τότε το κόστος για το κράτος εκτοξεύεται 76200 Ευρώ την ημέρα . Όπερ μεθερμηνευόμενο για ένα μήνα 2.286.000 ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό γύρω στα εισοεπτάμιση εκατομμύρια ( 27.432.000).

 

Σημειώνεται ότι απ’ αυτούς τους κρατούμενους στις Κ. Φ εκτελούν ποινή , γιατί χρωστούν μικροποσά 233…. Συγκεκριμένα   οι 99 χρωστούν μέχρι 5 χιλιάδες Ευρώ και άλλοι 134 χιλιάδες μέχρι 10 χιλιάδες Ευρώ, τότε αναδεικνύεται ανάγλυφα η κατάσταση στην κοινωνία και το ΒΟΥΒΟ ΚΛΑΜΑ αρκετών οικογενειών που παλεύουν στο πάρκο των κροκοδείλων για να επιβιώσουν. 

 

Τα εν λόγω στοιχεία δόθηκαν σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από την Διευθύντρια των Κ. Φυλακών ΑΝΝΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ, η οποία χαρακτήρισε σαν γάγγραινα τον υπερπληθυσμό στις Κ. Φ , αφού αυτή την στιγμή είναι έγκλειστοι 762 άτομα σε χώρους που θα έπρεπε να βρίσκονται μόνο 560. 

 

Τόσο η κ. Αριστοτέλους όσο και οι βουλευτές και άλλοι παρευρισκόμενοι, όπως ο δικηγόρος του Συνδέσμου Προστασίας δικαιωμάτων φυλακισθέντων και αποφυλακισθέντων ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ συμφώνησαν στο ότι θα έπρεπε να θεσμοθετηθούν οι εναλλακτικές ποινές για συγκεκριμένα αδικήματα έτσι ώστε να μην στερούνται της ελευθερίας τους και να επωμίζεται το κράτος δυσβάστακτο κόστος…

 

Η Λεμονιά έτοιμη για ρηξικέλευθες τομές στις αποφυλακίσεις επ’ αδεία 

Χωρίς περιστροφές και με έντονα δηκτικό και γλαφυρό τρόπο, η νέα Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποφυλάκισης επ’ αδεία, πρώην δικαστής και καθηγήτρια Νομικού Δικαίου ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΟΥΤΖΑΝΗ, παρέπεμψε στους βουλευτές και στον σχετικό – περιβόητο θα τον ονομάζαμε- νόμο, με τον οποίο κάποιος έγκλειστος θα μπορούσε να αιτηθεί αποφυλάκισης, 6 μήνες πριν αποκτήσει το σχετικό δικαίωμα, ως την κυριότερη αιτία για τα παράπονα και τις μεμψιμοιρίες κρατουμένων. 

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω νομοθεσία που ψηφίστηκε ομόφωνα από όλα τα κόμματα και αποτέλεσε σημείο δημόσιας συζήτησης και αντίδρασης από την κοινωνία, προσέφερε την ευκαιρία τόσο στον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα ΡΙΚΚΟ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ όσο και σε άλλους πολιτειακούς και κομματικούς αξιωματούχους να αποφυλακιστούν πρόωρα …

 

Η κ. Καουτζάνη, παρουσιάστηκε έτοιμη μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου να προβεί σε ρηξικέλευθες τομές στον εν λόγω θεσμό για να υπηρετήσει με νομιμότητα και χωρίς τις συνήθεις παρεμβάσεις, προσφέροντας έτσι ακριβοδίκαιες απολύσεις. 

 

Η έγκριτη νομικός , που σε κάποιες περιπτώσεις με τον λόγο της προκάλεσε τις αντιδράσεις των βουλευτών, δεν χάιδεψε τα αυτιά και παρέπεμψε σε σειρά προβλημάτων που παρατηρούνται , όπως η έλλειψη προσωπικού, προς γρηγορότερη διεκπεραίωση των αιτήσεων. 

 

Θέλοντας να επικρατήσει τάξη και ασφάλεια, ανέφερε ότι για αλλοδαπούς που δεν δηλώνεται οδός διαμονής και επάγγελμα δεν εγκρίνονται οι αιτήσεις, αφού όπως επισήμανε είναι καθήκον της και να προστατεύσει την κοινωνία, αφού αυτοί οι άνθρωποι θα περιπλανώνται ασκόπως με κίνδυνο να επανέλθουν στο έγκλημα…

Η Λεμονιά Καουτζάνη, αναφέρθηκε και στον αγώνα δρόμου για να διεκπεραιωθούν οι αιτήσεις αφού το νέο Συμβούλιο υπό την Προεδρία της σε δυο μήνες εξέτασε 20 υποθέσεις ενώ υποσχέθηκε ότι για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στο τέλος του ενός χρόνου θητείας της θα ετοιμάσει  ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ με ένθετο τις δικές της εισηγήσεις για βελτίωση του θεσμού.  Η έγκριση ή απόρριψη αίτησης, είναι πολύπλοκη διαδικασία αφού πρέπει να παρουσιαστούν εκθέσεις τόσο των Ψυχιατρικών Υπηρεσιών όσο και των υπηρεσιών Κοινωνικής ευημερίας και να διεξαχθεί ΟΙΟΝΕΙ δικαστική διαδικασία ενώπιον του Συμβουλίου , προτού εγκριθεί η αποφυλάκιση επ΄αδεία… 

 

 

Loader