Την Κυριακή που πέρασε η Κύπρος απέκτησε 2,000 νέα δέντρα

Την Κυριακή που πέρασε η Κύπρος απέκτησε 2,000 νέα δέντρα

Τη μεθεπόμενη Κυριακή θα έχει αποκτήσει ακόμη 500

«Ξεκινάμε να φυτεύουμε και δεν θα σταματήσουμε ποτέ»

Δυναμικά μπήκε στο κίνημα των δεντροφυτεύσεων η επαρχία Λεμεσού, αφού τα νέα δέντρα έχουν ήδη αρχίσει να φυτεύονται και έχουν μάλιστα ξεπεράσει τις προσδοκίες της πρωτοβουλίας.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Κυριακή φυτεύτηκαν 2000 νέα δέντρα και 500 ακόμη προγραμματίζεται να φυτευτούν την ερχόμενη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Πρωτοβουλία 300,000 Δέντρα στη Λεμεσό, ξεκινάει δυναμικά τη δράση της από το Δήμο Αγίου Αθανασίου, το Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, σε μία πράσινη γιορτή, η οποία θα ξεκινήσει στις 15:00 στην Πλατεία Ειρήνης. Στο σημείο συνάντησης αυτό, οι συντονιστές θα υποδείξουν στους εθελοντές τα διάφορα πάρκα εντός των οποίων θα γίνουν οι δεντροφυτεύσεις, ενώ στις 16:00 θα υπάρχει παράλληλη, με τις δενδροφυτευσεις, δράση με τη περιβαλλοντική εκδήλωση «Nature Festival- Plant A Tree» και πάλι στην Πλατεία Ειρήνης του Δήμου Aγίου Αθανασίου με γνωστούς  DJ’S, ενημερωτικά περίπτερα και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Στις 2/11/2019 η Λεμεσός θα αποκτήσει 500 καινούργια δέντρα—τους καλύτερους σύμμαχους της ενάντια στην κλιματική αλλαγή και τις καταστροφικές της συνέπειες που ήδη αρχίσαμε να παρατηρούμε έντονα! Οι δενδροφυτεύσεις των δέντρων αυτών θα γίνουν στα ακόλουθα πάρκα:
 

1)Πάρκο οδών Απόλλωνος, Δήμητρας και Προμηθέως

2)Πάρκο οδού Σφαλιαγγιωτίσσης 58

3)Πάρκο οδού Κλεισούρας 25

4)Πάρκο οδού Κοκκινόγιας – Κυπαρίσσας 4

5)Πάρκο οδού Κεφαλληνίας 2

6)Πάρκο οδού Γιάννη Ρίτσου 36

Η δενδροφύτευση και το φεστιβάλ συνδιοργανώνονται με το Δήμο Αγίου Αθανασίου και τους PAT TEAM, ARESKEE.COM και CHOICE FM. 

H Πρωτοβουλία 300,000 Δέντρα στη Λεμεσό, μία ανεξάρτητη και αυθόρμητη πρωτοβουλία πολιτών, σηκώνει μανίκια και αναλαμβάνει δράση και περιμένει κάθε Λεμεσιανό στη μάχη φρεναρίσματος της κλιματικής αλλαγής με μαζικές δενδροφυτεύσεις. 

«Πάρτε θέση μαζί μας για να δείξουμε στα παιδιά μας ότι θέλουμε το καλύτερο για αυτά. Στόχος μας είναι, και για αυτόν εργάζονται ήδη αρκετοί εθελοντές με πάθος και ενθουσιασμό, η προσπάθεια αυτή να έχει βάθος χρόνου ώστε να επιφέρει αποτελέσματα και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι τη δική σας εθελοντική συμμετοχή στις δενδροφυτεύσεις. Την Κυριακή ξεκινάμε να φυτεύουμε και δεν θα σταματήσουμε ποτέ.» 

2.000 δέντρα θα φυτευτούν και στην κοινότητα Πισσουρίου.

 

Loader