Το Τμήμα Φυλακών είναι Active και του φαίνεται

Το Τμήμα Φυλακών είναι Active και του φαίνεται

Το Τμήμα Φυλακών συμμετείχε στην 6η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού με το σύνθημα #BeActive.

Τα τελευταία σχεδόν έξι χρόνια η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών επενδύει στην παιδεία των κρατουμένων, η οποία επιτυγχάνεται μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος, του αθλητισμού και των τεχνών που συμβάλλουν στην καλλιέργεια του πνεύματος, του ήθους και συντελούν στη βελτίωση της υγείας – φυσικής και ψυχικής. 

Ο αθλητισμός σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς Σωφρονιστικούς Κανόνες του Συμβουλίου της Ευρώπης και των Κανόνων Μαντέλα των Ηνωμένων Εθνών, αποτελεί σημαντικό στοιχείο στην παιδεία των κρατουμένων και συμβάλει στην αναμόρφωση τους αναπτύσσοντας υγιείς στάσεις ζωής. 

Η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών ενθαρρύνει και στηρίζει κάθε μαθησιακή και αθλητική προσπάθεια των κρατουμένων για βελτίωση και προσωπική ανάπτυξη, με στόχο την ομαλότερη επανένταξη τους. 

53221

Με αυτό τον γνώμονα, έχουν δημιουργηθεί στις Φυλακές συνολικά οκτώ γυμναστήρια με σύγχρονο αθλητικό εξοπλισμό, καθώς και δύο χώροι εκγύμνασης για το προσωπικό, τα οποία λειτουργούν σε καθημερινή βάση με επίβλεψη καθηγητών φυσικής αγωγής, μέσω αγοράς υπηρεσιών από τον ΚΟΑ, στα πλαίσια της στρατηγικής συνεργασίας που έχει υπογραφτεί μεταξύ του Τμήματος Φυλακών και του ΚΟΑ.

Στα πλαίσια αυτά, το Τμήμα Φυλακών συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην 6η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού με το σύνθημα #BeActive, με τη διοργάνωση επτά διαφορετικών δράσεων ως ο κύριος διοργανωτής σε συνεργασία με τον ΚΟΑ.

67890

Συγκεκριμένα, μεταξύ 23-30 Σεπτεμβρίου, 2020, κρατούμενες και κρατούμενοι έχουν την ευκαιρία να ασκηθούν σε κυκλική προπόνηση, σε ασκήσεις αυτοάμυνας με στόχους, να διαγωνιστούν σε καινοτόμες μορφές Functional training (διαγωνισμοί functional relays) στο γήπεδο του Τμήματος Φυλακών, σε αγώνα καλαθόσφαιρας, αντισφαίρισης, στα αθλήματα του badminton και ping-pong. Οι αθλητικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των κρατουμένων, στο γήπεδο του Τμήματος, στις 30 Σεπτεμβρίου, 2020. 

545

     

 

Loader