Τραχωνίτης και Μουμτζής πίσω από το σάουντρακ της σειράς Μελίαρτος

Τραχωνίτης και Μουμτζής πίσω από το σάουντρακ της σειράς Μελίαρτος

Οι πρωτοπόροι Κύπριοι παραγωγοί Λευτέρης Μουμτζής και Αντρέας Τραχωνίτης κρύβονται πίσω από τη μουσική της καινούργιας σειράς του Λώρη Λοϊζίδη, Μελίαρτος

Πλούσια έγχορδα, στακάτες κιθάρες, εξωτικά κρουστά, και η γνώριμη, ζεστή φωνή του γνωστού Ελλαδίτη καλλιτέχνη Φώτη Σιώτα είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το καινούριο τραγούδι «Σκουριά και μέλι», μια σύνθεση και παραγωγή των Λευτέρη Μουμτζή και Αντρέα Τραχωνίτη σε στίχους του καταξιωμένου Σταύρου Σταύρου, γραμμένο αποκλειστικά για την ολοκαίνουργια τηλεοπτική σειρά Μελίαρτος. Η σειρά είναι το τελευταίο δημιούργημα του ηθοποιού-σεναριογράφου Λώρη Λοϊζίδη και του σκηνοθέτη Θεοδόση Οικονομίδη.

Ο Μελίαρτος θα αρχίσει να προβάλλεται στον ΑΝΤ1 Κύπρου από τις 11 Οκτωβρίου 2021 και είναι ίσως η μεγαλύτερη κυπριακή παραγωγή των τελευταίων χρόνων. Το ολοκληρωμένο soundtrack της σειράς θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2022, από την Louvana Records, την γνωστή διεθνώς κυπριακή δισκογραφική εταιρεία. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ >> Ο «Μελίαρτος» είναι το τυπικό «φολκλώρη» που θα κολλήσεις μαζί του 

Ο Λώρης Λοϊζίδης και ο Θεοδόσης Οικονομίδης, υπεύθυνοι για μερικές από τις πιο πρωτοποριακές τηλεοπτικές παραγωγές των τελευταίων χρόνων, ανέθεσαν στον Μουμτζή και Τραχωνίτη να δημιουργήσουν το αυθεντικό soundtrack της σειράς. Το δίδυμο είναι υπεύθυνο για μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες ανεξάρτητες μουσικές παραγωγές του νησιού τα τελευταία χρόνια, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν ηχογραφηθεί στο Studio eleven63 όπου έχει γίνει και η παραγωγή για τη μουσική του Μελίαρτου.

Το soundtrack της σειράς έρχεται σαν βόμβα να ταράξει τα στάσιμα νερά και να παντρέψει την κυπριακή κινηματογραφική βιομηχανία με την κυπριακή μουσική βιομηχανία.

Με την ιστορία του Μελίαρτου να διαδραματίζεται στην Κύπρο στα μέσα του 20ού αιώνα, το soundtrack φέρνει γεύσεις από μουσικές του Μίμη Πλέσσα, του Elias Rahbani και του Μίκη Θεοδωράκη. Σημείο εκκίνησης για τους συνθέτες στάθηκαν οι αναφορές στον Χιώτη, τον Σινάτρα, το ρεμπέτικο, αλλά και το τεντιμπόικο ροκ. Το αποτέλεσμα είναι ένα καινοτόμο ηχοτοπίο με παραμορφωμένα μπουζούκια, εκλεπτυσμένες μελωδικές γραμμές και βελούδινες ενορχηστρώσεις που θα συνοδεύουν την γλυκόπικρη ιστορία του Μελίαρτου. Η σειρά, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στο μουσικό κομμάτι, στοχεύει να απλώσει τα φτερά της προς το εξωτερικό και να συναγωνιστεί με ανάλογες σειρές του εξωτερικού.

jhjhjhkjhkjhkjhkjhk

Για το τραγούδι των τίτλων «Σκουριά και Μέλι», οι δημιουργοί ξανα-ενώνουν δυνάμεις με τον μακροχρόνιο φίλο και συνεργάτη Φώτη Σιώτα, ένα από τα πιο τρανταχτά ονόματα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Ο Σιώτας έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με την Louvana Records ως τραγουδιστής και frontman του ροκ συγκροτήματος Σωτήρες (Sotires), ενώ είναι πασίγνωστος για τις συνεργασίες του με μερικούς από τους σπουδαιότερους δημιουργούς της Ελλάδας όπως τον τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, τον Σωκράτη Μάλαμα και τον Παύλο Παυλίδη.

Tην κυκλοφορία του «Σκουριά και Μέλι» θα ακολουθήσει ένα μουσικό βίντεο με σκηνές από τη σειρά το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη Οκτωβρίου.

sdgfsdgsggs

Loader