Τρεις ελληνικές παραλίες στις 15 ομορφότερες της Ευρώπης

Τρεις ελληνικές παραλίες στις 15 ομορφότερες της Ευρώπης

Το Conde Nast Traveller έκανε πρόσφατα ένα αφιέρωμα στις 15 ομορφότερες παραλίες της Ευρώπης

Γράφει: Φράνσις Γιατζογλου

Παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα της πανδημίας, πολλοί είναι εκείνοι που σκέπτονται από τώρα εάν και πού θα πάνε διακοπές το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο το ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι πολύ έντονο και πολλοί Ευρωπαίοι, όπως Γερμανοί, Αυστριακοί και Δανοί θέλουν να πάνε φέτος εκεί για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί και τα τεστ κορωνοϊού, τόσο πιο γρήγορα θα ανοίξει ο δρόμος για ταξίδια. Μετά τους δύσκολους μήνες του lockdown υπάρχει τεράστια νοσταλγία για χαλαρωτικά ταξίδια και η επιθυμία για ταξίδια, το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι, θα είναι μεγάλη. Η Ελλάδα θα παραμείνει και το καλοκαίρι του 2021 ο πιο δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός για πολλούς Ευρωπαίους όπως φαίνεται.

Αυτό επιβεβαιώνει και η πρόσφατη κατάταξη του Conde Nast Traveller για τις 15 ομορφότερες παραλίες της Ευρώπης, όπου βρίσκονται τρεις ελληνικές από το Ιόνιο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. 

Ας δούμε ποιες είναι αυτές:

55658798989
George Prentzas/Unsplash

Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται το πανέμορφο Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας, μετά την παραλία Santa Giulia στην Κορσική. Πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές παραλίες της Ελλάδας και αποτελεί πόλο έλξης για όσους τυχερούς βρεθούν στο πανέμορφο αυτό Ιόνιο νησί για να απολαύσουν τις μοναδικές παραλίες. 

Λευκοί κάθετοι βράχοι δημιουργούν ένα επιβλητικό τοπίο, μνημείο της φύσης, που προκαλεί δέος σε όποιον βρεθεί εκεί. Η ξακουστή παραλία στο νότιο άκρο της Λευκάδας, συγκαταλέγεται σε όλα τα άρθρα των περιοδικών ανάμεσα στις πιο όμορφες παραλίες της Μεσογείου.

344567899
Despina Galani/Unsplash

Κλέφτικο, Μήλος

Στην 10η θέση της λίστας του Conde Nast Traveller βρίσκεται το Κλέφτικο στη Μήλο. Στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Μήλου θα συναντήσει κανείς το Κλέφτικο, γνωστό και ως «Θαλασσινά Μετέωρα». Το Κλέφτικο είναι ένα σύμπλεγμα από εντυπωσιακούς ηφαιστειογενείς άσπρους βράχους, δημιούργημα των κυμάτων της θάλασσας και του αέρα, μέσα στα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου. 

Φωτογραφίες του, κοσμούν τους πιο πολλούς τουριστικούς οδηγούς που διαφημίζουν την Ελλάδα και έχει γίνει το σήμα κατατεθέν της Μήλου. Η πρόσβαση γίνεται μόνο μέσω θαλάσσης και στην παραλία δεν υπάρχει καμία οργάνωση,

33345677
Shutterstock

Σεϊτάν Λιμάνια, Κρήτη

Η τρίτη ελληνική παραλία βρίσκεται στην 15η θέση της λίστας και είναι τα Σεϊτάν Λιμάνια, στα Χανιά της Κρήτης. Είναι ένα σημείο μαγικό και καμία φωτογραφία δεν μπορεί να αποδώσει την μεγαλοπρέπειά του. 

Τα Σεϊτάν Λιμάνια βρίσκονται στην βορειοανατολική πλευρά της χερσονήσου του Ακρωτηρίου στην δυτική Κρήτη, 20 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων. Εκεί, λωρίδες θάλασσας εισχωρούν ανάμεσα στις απόκρυμνες βραχώδεις ακτές του Ακρωτηρίου δημιουργώντας μικρούς όρμους. Σε έναν από αυτούς βρίσκεται αυτή η καλά κρυμμένη παραλία. Χρειάζεται προσοχή στο απότομο μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία και στα θαλάσσια ρεύματα που η επικινδυνότητα τους έδωσε το όνομα στην περιοχή.


H λίστα με τις 15 ομορφότερες παραλίες:

Santa Giulia, Kορσική

Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

Calanque d’en Vau, Cassis, Γαλλία

Luskentyre, Νήσος Harris, Σκωτία

Kvalvika, Νησιά Lofoten, Νορβηγία

Praia do Carvalho, Πορτογαλία

Zlatni Rat, Μπρατς, Κροατία

Cala Macarelleta, Ισπανία

Sveti, Stefan, Μαυροβούνιο

Κλέφτικο, Μήλος

Playa de Ses Illetes, Φορμεντέρα

Butterfly Valley, Τουρκία

Cala Coticcio, Σαρδηνία

Spaggia Grande, Positano, Ιταλία

Σεϊτάν Λιμάνια, Κρήτη

Πηγή

Loader