Τρίτη δόση του εμβολίου για την γειτονική μας χώρα

Τρίτη δόση του εμβολίου για την γειτονική μας χώρα

Κατόπιν έγκρισης που έδωσε χθες το υπουργείο Υγείας, στο Ισραήλ θα αρχίσει να χορηγείται και τρίτη δόση εμβολίου κατά της κορονοϊού σε άτομα άνω των 60 ετών. Οι εμβολιασμοί με την τρίτη αναμνηστική δόση θα ξεκινήσουν την Κυριακή, για όσους έκαναν τη δεύτερη δόση τουλάχιστον πριν από πέντε μήνες.

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα που προχωρά σε αυτή την κίνηση, καθώς η παραλλαγή Δέλτα προκαλεί παγκοσμίως νέα έξαρση των κρουσμάτων.

Οι ειδικοί που συμβουλεύουν την ισραηλινή κυβέρνηση συνέστησαν τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης του εμβολίου στους ηλικιωμένους, αν και διαφώνησαν για το αν αυτό θα έπρεπε να γίνει για τους άνω των 60 ή για άτομα από 65 ετών ή 70 ετών και πάνω. Ειδικοί που επικαλείται η εφημερίδα Haaretz, ανέφεραν ότι ακόμα δεν έχουν επαρκή δεδομένα για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της χορήγησης μιας τρίτης δόσης, αλλά εξέφρασαν ανησυχία για την καθυστέρηση λήψης απόφασης γύρω από το θέμα.

Την Τρίτη, ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ, ξεκαθάρισε πως το Ισραήλ βρίσκεται «πολύ κοντά» στο να αποφασίσει τη χορήγηση ενισχυτικής δόσης και στην αγορά επιπλέον δόσεων εμβολίων για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Πηγή 

Loader