Τρίτη καλύτερη τουριστική πόλη το Κάιρο

Τρίτη καλύτερη τουριστική πόλη το Κάιρο

Σύμφωνα με το Lonely Planet

Ο παγκοσμίου εμβέλειας τουριστικός εκδοτικός οίκος Lonely Planet  ανέδειξε το Κάιρο ως την τρίτη πόλη στον κόσμο που αξίζει να επισκεφτεί κάποιος τουριστικά για την επερχόμενη χρονιά 2020.

 

Βασική αιτία για τη διάκριση αυτή αποτελεί το πολυαναμενόμενο άνοιγμα του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου, που θα ανοίξει τις πύλες του το 2020, και θα είναι όλο αφιερωμένο σε έναν πολιτισμό.

 

Σύμφωνα με τον εν λόγω ταξιδιωτικό οίκο, η σημασία της πόλης του Καΐρου ως τουριστικός προορισμός θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο με τη λειτουργία και του νέου αεροδρομίου Sphinx της Γκίζας που θα λειτουργήσει για εσωτερικές πτήσεις, τονίζουν ρεπορτάζ στον αιγυπτιακό Τύπο.  

Από την πλευρά της, η Υπουργός Τουρισμού της Αιγύπτου Ράνια Αλ Μάσατ εξέφρασε τη χαρά της για το γεγονός ότι «το όραμα του αιγυπτιακού τουρισμού αποδίδει πλέον καρπούς».  

Βεβαίως, η ίδια έκδοση κάνει λόγια και τα αρνητικά της πόλης και ιδιαίτερα αυτό το χάος που παρατηρείται κάποιες φορές στους δρόμους, που το χαρακτηρίζει «υπέροχο, εξοργιστικό και όμορφο». Αλλά και αυτό χρειάζεται να το δει ο τουρίστας για να δει σε όλο του το μεγαλείο το Κάιρο, τη «μητέρα του κόσμου», όπως το αποκαλούν οι Αιγύπτιοι.  

«Ένα ταξίδι στο Κάιρο, δε συγκρίνεται με καμία άλλη εμπειρία», καταλήγει το Lonely Planet.  

Πάνω από το Κάιρο τοποθετούνται το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας και η Ουάσιγκτον D.C. των ΗΠΑ και ακολουθούν το Κάιρο, το Galway της Ιρλανδίας, η Βόννη της Γερμανίας, η La Pazz της Βολιβίας, το Kochi της Ινδίας, το Βανκούβερ του Καναδά, το Ντουμπάι και το Ντέιβερ του Κολοράντο.

(ΚΥΠΕ/ΝΚ/ΑΧΡ)

Loader