Το Twitter αλλάζει λογότυπο και αποχαιρετά το μπλε πουλί

Το Twitter αλλάζει λογότυπο και αποχαιρετά το μπλε πουλί

Το νέο λογότυπο είχε ανακοινώσει ο Έλον Μασκ

Αυτό που ανακοινώθηκε από τον Έλον Μασκ σχετικά με την αλλαγή συμβόλου του Twitter πλέον είναι γεγονός.

«Σύντομα θα πρέπει να αποχαιρετίσουμε το λογότυπο του Twitter», έγραψε χθες ο Έλον Μασκ σε ανάρτησή του και πρόσθεσε ότι «αν ένα αρκετό καλό λογότυπο αναρτηθεί σήμερα τη νύχτα, θα το παρουσιάσουμε παγκόσμια αύριο (σ.σ. σήμερα)».

Στη συνέχεια, ο Μασκ ανήρτησε μια εικόνα που έδειχνε ένα «X» να τρεμοσβήνει, χωρίς να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σήμερα ο Έλον Μασκ και η διευθύνουσα σύμβουλος του Twitter Λίντα Γιακαρίνο παρουσίασαν ένα λογότυπο για την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που περιλαμβάνει ένα λευκό "X" σε μαύρο φόντο ως αντικατάσταση του γνωστού μπλε συμβόλου με το πουλί. «Το X είναι εδώ! Ας το κάνουμε», έγραψε στο Twitter η Γιακαρίνο, η οποία δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία του λογότυπου που προβάλλεται στα γραφεία της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο.

Αντιδράσεις από τους χρήστες του Twitter 

Πάντως δεν έλειψαν ήδη οι αντιδράσεις για την αλλαγή λογότυπου. Το hashtag «#GoodbyeTwitter» έγινε trend στην πλατφόρμα με αναφορά στο παλιό λογότυπο, καθώς αρκετοί χρήστες επέκριναν το νέο σύμβολο. 

 

Πώς το πουλί έγινε Χ 

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Μάρτιν Γκράσερ, ένας από τους σχεδιαστές, ανέλυσε πως το πουλί μετατράπηκε σε Χ. «Προσπαθούσα να αποτυπώσω την κίνηση των πουλιών, και το σχήμα που δημιούργησε το προφίλ μας οδήγησε να παίξουμε με αυτή τη στρογγυλή κοιλιά στο 3ο και 4ο σκίτσο» 

Loader