Ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 σε παιδιά 5-11 ετών  

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 σε παιδιά 5-11 ετών  

Στις ΗΠΑ με το εμβόλιο της Pfizer

Για «σημείο καμπής» έκανε λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές δημοσιοποίησαν την Τρίτη την τελική τους σύσταση για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 με το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech των παιδιών ηλικίας μεταξύ πέντε και έντεκα ετών, κάτι που σημαίνει ότι 28 εκατομμύρια ανήλικοι μπορούν πλέον να λάβουν τις δόσεις τους.

Μερικές ημέρες μετά το πράσινο φως του αμερικανικού ομοσπονδιακού οργανισμού φαρμάκων (FDA), συστήθηκε να αρχίσει ο εμβολιασμός από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), τον κυριότερο δημόσιο οργανισμό δημόσιας υγείας των ΗΠΑ· επρόκειτο για το τελευταίο βήμα που χρειαζόταν προκειμένου να ξεκινήσει η νέα φάση της εκστρατείας ανοσοποίησης, πολυαναμενόμενη για πολλούς γονείς.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε το «σημείο καμπής» στον αγώνα εναντίον της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

«Αυτό θα επιτρέψει να τελειώσει η πολύμηνη ανησυχία των γονιών για τα παιδιά τους και θα μειώσει την έκταση που τα παιδιά μεταδίδουν τον ιό σε άλλους», ανέφερε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του. «Σήμερα, περάσαμε ένα σημείο καμπής στη μάχη του έθνους μας» εναντίον της πανδημίας, πρόσθεσε, κατά το δελτίο Τύπου του Λευκού Οίκου.

Πηγή

Loader