Youth in Migration: Stories to be shared, stories to be heard

Youth in Migration: Stories to be shared, stories to be heard

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2022

Ζουν ανάμεσά μας, είναι μέρος της ζωής μας, είναι φίλοι μας, δίπλα μας, μέλη της κοινωνίας και έχουν κάτι σημαντικό να μοιραστούν μαζί μας: τις μοναδικές, αυθεντικές τους ιστορίες!

Κάποιοι αναγκάζονται να μετακινηθούν, κάποιοι επιλέγουν να το πράξουν προκειμένου να αλλάξουν ή να βελτιώσουν τη ζωή τους, αναζητώντας μια καινούργια πραγματικότητα με διαφορετικές ή καλύτερες συνθήκες εργασίας, καλύτερη εκπαίδευση ή για πολλούς άλλους επαγγελματικούς, οικογενειακούς, προσωπικούς λόγους.

Στο πλαίσιο της ανακήρυξης του 2022 ως το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τo Συμβούλιο της Ευρώπης, το Εθνικό Σημείο Επαφής Κύπρου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μετανάστευσης και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, διοργανώνουν την εκδήλωση με τίτλο ‘Youth in Migration: Stories to be shared, stories to be heard’.

Η εκδήλωση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού θα περιλαμβάνει έξι σύντομες ομιλίες - παρουσιάσεις από εννιά ανθρώπους νεαρής ηλικίας με μεταναστευτική βιογραφία και συζήτηση με τους ομιλητές.

1

Στην εκδήλωση, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τις ιστορίες που θα μοιραστούν μαζί τους νέοι άνθρωποι από άλλες χώρες, αλλά και από την Κύπρο. Ιστορίες με τις εμπειρίες τους σχετικά με τη μετανάστευση, τη ζωή σε έναν διαφορετικό τόπο, σε μια άλλη κοινωνία. Στις ιστορίες αυτές, οι ομιλητές - πρωταγωνιστές μοιράζονται τα όνειρα, τις προσδοκίες, καθώς και τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν, στην προσπάθειά τους να επιτύχουν τα όνειρα αυτά και τους στόχους τους, αλλά μοιράζονται και στοιχεία από την καθημερινή ζωή ενός μετανάστη, στην προσπάθειά του να ενταχθεί στην τοπική κοινωνία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου από τις 17:30 μέχρι τις 20:00, με συνδιοργανωτές τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στην εκδήλωση πατήστε εδώ, ενώ για περισσότερες πληροφορίες για το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μετανάστευσης και τη δράση του Εθνικού Σημείου Επαφής Κύπρου, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.emncyprus.moi.gov.cy

Loader