Υπάρχει περίπτωση να κλείσουν ξανά τα οδοφράγματα;

Υπάρχει περίπτωση να κλείσουν ξανά τα οδοφράγματα;

Χθες, αξίζει να σημειωθεί ότι ανακοινώθηκαν 38 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν χθες στα κατεχόμενα, από 1.561 εξετάσεις που διενεργήθηκαν το 24άωρο που πέρασε, σύμφωνα με γραπτή δήλωσή του «υπουργού υγείας» Αλί Πιλλί.

Ανέφερε πως δυο από αυτά αφορούσαν επιβάτες που έφθασαν στα κατεχόμενα αεροπορικώς, δυο άτομα που έφθασαν σε λιμάνια, ενώ δεκαεννέα ήταν επαφές άλλων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Πρόσθεσε πως δεκαπέντε άτομα μολύνθηκαν μέσω διασποράς στην κοινότητα.

Τα μέχρι στιγμής συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 475, ενώ έχουν καταγραφεί και τέσσερις θάνατοι.

Το γεγονός φαίνεται πως έχει θορυβήσει αρκετούς, ανάμεσα στους οποίους και η Συμμαχία Πολιτών, που έβγαλε ανακοίνωση σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στα κατεχόμενα.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Το ψευδοκράτος ανακοινώνει πλέον καθημερινά δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού. 

Η Συμμαχία Πολιτών εκφράζει έντονη ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται στα κατεχόμενα τα τελευταία εικοσιτετράωρα.  

Η κατάσταση φαίνεται να ξεφεύγει από τις κατοχικές «αρχές», ολοένα και περισσότερο, μέρα με τη μέρα, κάτι που πρέπει να σημάνει συναγερμό για την Κυπριακή Δημοκρατία.  

Οι αρχές της ΚΔ οφείλουν να αυξήσουν και να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους στα οδοφράγματα, ούτως ώστε να ελαχιστοποιηθεί το ρίσκο εξάπλωσης εκ νέου του ιού στις ελεύθερες περιοχές.  

Η ΚΔ να θέσει υπεράνω όλων το συμφέρον της Δημόσιας Υγείας και να λάβει άμεσα τα δέοντα μέτρα, για να διατηρηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα σε καλά επίπεδα. 

 

Loader