Ζακ Κωστόπουλος: Έξι άτομα σε δίκη για θανατηφόρα σωματική βλάβη

Ζακ Κωστόπουλος: Έξι άτομα σε δίκη για θανατηφόρα σωματική βλάβη

Σε δίκη ο κοσμηματοπώλης και άλλοι 5 κατηγορούμενοι για θανατηφόρα σωματική βλάβη στον Ζακ Κωστόπουλο κι όχι για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Σε δίκη με την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης παραπέμπονται ο κοσμηματοπώλης της οδού Γλαδστώνος και άλλοι πέντε κατηγορούμενοι στην υπόθεση θανάτου του ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας Ζακ Κωστόπουλου. Πρόκειται για τον μεσίτη που έσπευσε να «βοηθήσει» στις κλοτσιές τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και τους τέσσερις αστυνομικούς που προκειμένου να περάσουν χειροπέδες στον ετοιμοθάνατο Κωστόπουλο χρησιμοποίησαν βία.

Οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Οι δικαστές του συμβουλίου, υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση, κρίνοντας ότι ορθά αποδόθηκε η επίμαχη κατηγορία και όχι αυτή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.


ΣΧΕΤΙΚΑ: 

«Με αγάπη και γκλίτερ, να ξορκίσουμε τον θάνατο»

  33


Οι γονείς του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου έχουν ζητήσει με επιστολή τους εδώ και αρκετό καιρό να προσδιοριστεί η ημερομηνία της δίκης, υποστηρίζοντας ότι η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης καθυστερεί. «Η απόδοση δικαιοσύνης αποκτά ουσιαστική σημασία όταν γίνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα από την τέλεση της αξιόποινης πράξης, ώστε να μην εμπεδώνονται μηνύματα ατιμωρησίας και να λειτουργεί αποτρεπτικά για βίαιες και εγκληματικές συμπεριφορές».

Μετά την έκδοση του βουλεύματος, ο χρόνος για τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου στην οδό Γλάδστωνος, τον μεσίτη και τους τέσσερις αστυνομικούς, μετρά αντίστροφα για την δίκη που αναμένεται να προσδιοριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πηγή


ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 

Αυτοί είναι οι δήμοι και οι κοινότητες της Κύπρου που θα έχουν δωρεάν WIFI

Loader