Ζευγάρι γυναικών έφερε στον κόσμο μωρό από δύο μήτρες

Ζευγάρι γυναικών έφερε στον κόσμο μωρό από δύο μήτρες

Διαδικασία - ορόσημο σε θέματα γονιμοποίησης και τεκνοποίησης

H μία εκ των δύο δούλευε μέχρι πρόσφατα στην Κύπρο

Ο Οτις γεννήθηκε πριν από δύο μήνες. Για τη σύλληψή του χρησιμοποιήθηκε μία απλή μέθοδος. Αυτή της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Στην κλασική της «έκδοση» η μέθοδος περιλαμβάνει της συλλογή ωαρίου από τη γυναίκα, τη γονιμοποίηση του στο εργαστήριο και την επιστροφή του (εμφύτευση) στη μήτρα της μητέρας.

JGAJKA

ΘΥΜΗΣΟΥ: Ένας γιατρός, μια κλινική και μια ιστορία λαμπρή - Ο καλός δόκτορας που από το 1987 κάνει την Κύπρο διεθνώς γνωστή

Στην περίπτωση των δύο γυναικών, η διαδικασία έγινε με λίγο διαφορετικό τρόπο. Οι ειδικοί συνέλεξαν και γονιμοποίησαν ωάρια από την Ντόνα. Γονιμοποίησαν στο εργαστήριο ένα από αυτά και το εμφύτευσαν στη μήτρα της. Μόλις 18 ώρες αργότερα, το αφαίρεσαν και το εμφύτευσαν εκ νέου στη μήτρα της Τζάσμιν. Ετσι, οι δύο γυναίκες έγιναν οι πρώτες που έφεραν παιδί στον κόσμο από δύο μήτρες.

«Είμαστε συγκλονισμένες, τόσο χαρούμενες, τόσο ευτυχισμένες. Καταφέραμε να έχουμε το δικό μας παιδί», λέει η 30χρονη Ντόνα από το Νότιγχαμσαϊρ μιλώντας στην βρετανική Telegraph.

Με αυτόν τον τρόπο οι δύο γυναίκες αισθάνονται ότι έγιναν και οι δύο μητέρες, κάτι που γι’ αυτές ίσως είναι σημαντικότερο από το να αποκτήσουν και να μεγαλώσουν ένα παιδί. «Είναι κάτι που μας φέρνει ακόμα πιο κοντά συναισθηματικά. Και επίσης με τον τρόπο που έγινε η κυοφορία, μας κάνει να αποκτάμε κοινούς βιολογικούς δεσμούς με τον Οτις», σχολιάζει η Τζάσμιν.

FJKLAJKLAFJKL

Το όνειρο της Τζάσμιν είναι ο Οτις να γίνει αστροναύτης, όμως όπως λέει «θα τον υποστηρίξουμε σε οποιαδήποτε επιλογή του». Οι δύο γυναίκες παντρεύτηκαν τον Απρίλιο του περασμένου έτους. Γνωρίστηκαν μέσω Διαδικτύου, αφότου η Ντόνα είχε επιστρέψει από την Κύπρο, όπου υπηρετούσε ως αξιωματικός στη βρετανική βάση.  

Loader