Ζευγάρι λεσβιών κατέφυγε στο δικαστήριο για να μπορεί να μείνει μαζί

Ζευγάρι λεσβιών κατέφυγε στο δικαστήριο για να μπορεί να μείνει μαζί

Οι γονείς τους είχαν αντιρρήσεις

Στο δικαστήριο κατέφυγε ζευγάρι λεσβιών από την Ινδία προκειμένου να έχει το δικαίωμα να ζήσει μαζί, αφού μετά από αντιρρήσεις των οικογενειών τους αναγκάστηκαν να χωρίσουν.

Οι νεαρές κοπέλες Fathima Noora και Adhila Nassrin γνωρίστηκαν κάτα τη διάρκεια των σπουδών τους στη Σαουδική Αραβία και μετά από μερικά χρόνια ανακοίνωσαν τη σχέση τους στους γονείς τους με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουν εμπόδια από αυτούς. 

Οι γονείς των δύο κοριτσιών αρνήθηκαν να τους επιτρέψουν να μείνουν μαζί και έτσι αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε δομή φιλοξενίας για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, που δίνει άσυλο σε «περιθωριοποιημένες κοινότητες». 

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Συγγενικά τους πρόσωπα τις εντόπισαν και ειδοποίησαν την αστυνομία και παρά το ότι αρχικά υποσχέθηκαν να μην τις πειράξουν, τελικά η Nassrin αναγκάστηκε να επιστρέψει στο σπίτι της. 

Στη συνέχεια,  η 23χρονη Nassrin απευθύνθηκε στο δικαστήριο υπογραμμίζοντας την επιθυμία της να παραμείνει με τη σύντροφο της. Το δικαστήριο μόλις σε μερικά λεπτά απεφάνθη υπέρ του ζευγαριού που είχε αναγκαστεί να χωρίσει λόγω των αντιρρήσεων που είχαν φέρει οι γονείς τους. 

Διάβασε Επίσης: Αυτές οι χώρες δίνουν δωρεάν εισιτήρια για τα μέσα μεταφοράς

«Ήταν δύσκολο και συναισθηματικά εξοντωτικό» είπε η Nassrin μετά τη δίκη. «Λάβαμε μεγάλη υποστήριξη από άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Με την απόφαση του δικαστηρίου, είμαστε ευτυχισμένες και ελεύθερες». Ωστόσο, παρά τη χαρά της, εκφράζει ακόμα τον φόβο της, καθώς δέχεται ακόμα «απειλές» από την οικογένειά της.

Διάβασε Επίσης: Αεροπορική εταιρεία επιτρέπει στους εργαζομένους της να δείχνουν τα τατουάζ τους

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

Loader