Ζήστε την μοναδική εμπειρία του Erasmus+ φοιτώντας στο Alexander College

Ζήστε την μοναδική εμπειρία του Erasmus+ φοιτώντας στο Alexander College

Αξιοποίηστε τα προνόμια του προγράμματος και ζήστε νέες εμπειρίες σε χώρες και πανεπιστήμια της Ευρώπης που επιθυμείτε

Η φοιτητική ζωή αποτελεί αναμφίβολα μία από τις καλύτερες και συνήθως πιο αξέχαστες περιόδους στη ζωή του καθενός μας. Τα χρόνια αυτά προσφέρουν στον κάθε νέο και νέα μοναδικές εμπειρίες, φέρνουν στη ζωή τους πέραν από γνώσεις, καινούργια ερεθίσματα, φιλίες, εικόνες που συμβάλουν στην μετάβαση του μέχρι πρότινος μαθητή ή μαθήτριας στην περίοδο της ωριμότητας.

Τα φοιτητικά χρόνια είναι ένα από τα ομορφότερα ταξίδια της ζωή μας, «γεμάτο περιπέτειες, γεμάτο γνώσεις», όπως γράφει και ο σπουδαίος μας ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης στο ποίημά του «Ιθάκη». Το ταξίδι αυτό θα οδηγήσει τον καθένα και την καθεμία στην δική του Ιθάκη, τον προορισμό, αποκομίζοντας τόσα πολλά, όμως, σε κάθε ένα βήμα προς τον τελικό προοριμό.

 Αξιοποιήστε το προνόμιο του Erasmus+ 

Τα χρόνια αυτά, λοιπόν, πρέπει να ανοίγουμε τις κεραίες μας και να λαμβάνουμε όλα εκείνα τα εφόδια που θα είναι οφέλιμα για την μελλοντική μας ζωή και σταδιοδρομία. Φοιτώντας στο Alexander College μπορείτε να αξιοποιήσετε μία πολύ σπουδαία ευκαιρία που σας προσφέρει και θα συμβάλει στα μέγιστα για να φτάσετε σοφότεροι στην δικιά σας Ιθάκη. Το Alexander College έχει προχωρήσει στην ίδρυση του δικού του γραφείου Erasmus+ για την βοήθεια των φοιτητών που επιθμούν να συμμετέχουν και εφαρμόζει το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα. 

Με την συμμετοχή του κάθε φοιτητή και φοιτήτριας στο σπουδαίο ευρωπαϊκό πρόγραμμα του Erasmus+ θα έχετε την ευκαιρία, αρχικά, να ταξιδέψε σε άλλες χώρες της Ευρώπης και ως φοιτητές να παρακολουθήσετε μαθήματα σε σημαντικά ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Έτσι, θα διευρύνετε τον κύκλο της φοιτητικής σας ζωής, θα κάνετε νέες γνωριμίες, θα λάβετε νέες εικόνες και γνώσεις, θα συμμετέχετε σε νέα φοιτητικά σύνολα, θα κοινωνικοποιηθείτε και θα δοκιμάσετε τις δυνατότητες σας στο εξωτερικό ως φοιτητές.  

Παράλληλα, όμως, το Alexander College πέραν από το γεγονός ότι παρέχει στους φοιτητές του το προνόμιο της συμμετοχής στο πρόγραμμα Erasmus+ λειτουργεί και αντίστροφα. Φοιτητές από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και πανεπιστήμια φοιτούν μέσω του προγράμματος στο Alexander College κι έτσι οι φοιτητές του κολλεγίου έχουν τη δυναντότητα να έρθουν σε επαφή μαζί τους, να ανταλλάξουν απόψεις, να γνωρίσουν νέες κουλτούρες και στοιχεία άλλων ευρωπαϊκών χωρών και πανεπιστημίων. 

6

Οι κλάδοι σπουδών του Alexander College στους οποίους μπορεί να υπάρξει κινητικότητα είναι οι εξής: 

  • BDes Graphic Design
  • BDes Interior Design
  • BDes Photography 
  • BDes Fashion 
  • Business Administration & Finance

Τι είναι το Πρόγραμμα Erasmus+;

Το Erasmus+ είναι το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παιδεία, την εκπαίδευση, τη νεολαία και τον αθλητισμό. Το πρόγραμμα στοχεύει στην προαγωγή δεξιοτήτων και επαγγελματικής απασχολησιμότητας, καθώς και στην εκμοντερνοποίηση της Παιδείας, της Εκπαίδευσης και της εργασίας των νέων. Το επταετές πρόγραμμα θα έχει προϋπολογισμό 14.7 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο αποτελεί αύξηση 40% σε σύγκριση με τα ισχύοντα επίπεδα επενδύσεων. Αυτό αντανακλά και τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επενδύσει στις συγκεκριμένες περιοχές. Μάθε περισσότερα εδώ. 

1

 

«Νιώθω ότι στο Alexander College, έχω αφήσει ένα μέρος της καρδιάς μου»

Η Michaela Vitvarova ήρθε στην Κύπρο ως φοιτήτρια στο Alexander College στον κλάδο Business Management μέσω του προγράμματος Erasmus+ και μας μεταφέρει την εμπειρία της. Η Michaela αναφέρει σχετικά: «Αν, λοιπόν, σας αρέσει να ταξιδεύετε, το Πρόγραμμα Erasmus+ είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να ανοίξετε τους ορίζοντές σας και να ζήσετε νέες εμπειρίες. Νιώθω ότι στο Alexander College, έχω αφήσει ένα μέρος της καρδιάς μου, γιατί εκεί ήμασταν σαν οικογένεια, όλοι είναι τόσο ευγενικοί και έτοιμοι να βοηθήσουν. Ήταν μια πολύ καλή επιλογή. Όταν προσπαθούσα να αποφασίσω το Πανεπιστήμιο στο οποίο θα φοιτούσα ως Erasmus+ Φοιτήτρια, έψαχνα πανεπιστήμιο στο οποίο το εαρινό εξάμηνο να τελειώνει νωρίς, τέλος Μαΐου, έτσι ώστε να μπορέσω να δουλέψω το καλοκαίρι. Το Alexander College, προσφέρει αυτή την ευκαιρία και ήταν το ιδανικό για εμένα, αλλά και για όσους θέλουν να έχουν αυτή την επιλογή». Και συνεχίζει σχετικά: «Ένα πλεονέκτημα της Κύπρου, εννοείται ότι είναι ο καλός καιρός, σε συνδυασμό με τις όμορφες παραλίες της Λάρνακας και Αγίας Νάπας, που εκεί μπορείτε να περάσετε τον ελεύθερο σας χρόνο. Όσον αφορά το εκπαιδευτικό ίδρυμα, οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν μαθήματα από διαφορετικούς κλάδους σε αρκετές θεματικές ενότητες, όπως Business, Fashion, Marketing κλπ. Έτσι, βελτίωσα αρκετά τα αγγλικά μου, λόγω αυτής της ευκαιρίας που μου δόθηκε». 

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ 

 

Loader