To Nissi Beach ανακηρύχθηκε η καλύτερη παραλία της Ευρώπης

To Nissi Beach ανακηρύχθηκε η καλύτερη παραλία της Ευρώπης

Δείτε τις top 5 ευρωπαικές παραλίες - Ανάμεσά τους και μία ελληνική

Ο δείκτης, που δημιούργησαν οι εμπειρογνώμονες ταξιδιωτικής ασφάλισης του Quotezone.co.uk, κατατάσσει δέκα δημοφιλείς ευρωπαϊκές παραλίες με βάση παράγοντες όπως η θερμοκρασία της θάλασσας και του αέρα, οι κριτικές 5 αστέρων, το μέσο ημερήσιο κόστος και το ύψος των κυμάτων.

Η παραλία Nissi Beach στην Αγία Νάπα της Κύπρου μας, ανακηρύχθηκε η καλύτερη παραλία της Ευρώπης, γνωστή για τα γαλαζοπράσινα νερά της, τη χρυσή άμμο, τις ζεστές θερμοκρασίες της θάλασσας και του αέρα.

Ο συγκεκριμένος παραθαλάσσιος προορισμός έχει βραβευτεί με τη Γαλάζια Σημαία για την καθαριότητά του και προσφέρει ένα φιλικό προς τον προϋπολογισμό ημερήσιο κόστος €103, το οποίο περιλαμβάνει όλα όσα θα χρειαστεί κανείς για μια ημερήσια εκδρομή, όπως γεύματα, μεταφορά, ακόμη και διανυκτέρευση.

Η παραλία Mellieha Bay της Μάλτας είναι η δεύτερη στη λίστα, προσφέροντας κρυστάλλινα νερά, ιδανικά για καταδύσεις, αλλά και κολύμπι.

Η παραλία Portoroz στη Σλοβενία είναι ένα κρυφό στολίδι της Ευρώπης, η οποία εισήλθε στην πρώτη τριάδα λόγω του συνδυασμού χαμηλού κόστους, ζεστής θερμοκρασίας της θάλασσας και ήπιων κυμάτων, που την καθιστούν ασφαλή παραλία για μικρά παιδιά.

Τα ελληνικά νησιά είναι απίστευτα δημοφιλή στους τουρίστες και ανάμεσα στην τεράστια ποικιλία όμορφων παραλιών το Ελαφονήσι στην Κρήτη είναι μία από τις πιο δημοφιλείς στην Ελλάδα, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στη λίστα και τη δεύτερη όσον αφορά την κατηγορία «Μέσο ημερήσιο κόστος στον προορισμό», με 184 ευρώ.

Στην αντίπερα όχθη, μια παραλία στην Κορσική της Γαλλίας ήρθε τελευταία στην κατάταξη, κυρίως λόγω των ακριβών εξόδων για φαγητό, διαμονή και μεταφορά, που κοστίζουν στους ταξιδιώτες υπερδιπλάσια χρήματα, σε σύγκριση με τον φθηνότερο προορισμό, τη Σλοβενία, διαβάζουμε στο money-tourism.gr.

Πηγή φωτογραφίας

Loader