Ο David Beckham κοιμάται στο νοσοκομείο όπου γεννήθηκε

Ο David Beckham κοιμάται στο νοσοκομείο όπου γεννήθηκε

Ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο Ντέιβιντ Μπέκαμ να κοιμάται, προβάλλεται στο νοσοκομείο του Λονδίνου που γεννήθηκε ο διάσημος πρώην ποδοσφαιριστής.

Το βίντεο, έργο της Σαμ Τέιλορ Τζόνσον, θα εκτίθεται στο Whipps Cross Hospital στο Λέιτονστοουν, στο ανατολικό Λονδίνο, μέχρι τον Μάρτιο του 2020. 

Το έργο, που αποκαλύφθηκε το 2004, δείχνει τον Μπέκαμ να απολαμβάνει έναν σύντομο ύπνο μετά από προπόνηση της Ρεάλ Μαδρίτης όπου αγωνιζόταν τότε. Εκ μέρους της Εθνικής Πινακοθήκης, η Σάρα Τίνσλεϊ, αποκάλυψε πως τόσο η Σαμ Τέιλορ Τζόνσον όσο και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ήταν «πολύ χαρούμενοι» με την έκθεση του έργου. Ο πρώην ποδοσφαιριστής γεννήθηκε στο Whipps Cross Hospital το 1975 και μεγάλωσε στην περιοχή.

Η Σαμ Τέιλορ Τζόνσον, γνωστή από τη σκηνοθεσία της ταινίας «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι», είχε προσληφθεί το 2002 για να δημιουργήσει ένα πορτρέτο του Ντέιβιντ Μπέκαμ. «Εξετάσαμε μία σειρά τοποθεσιών που σχετίζονται με τον Μπέκαμ, ανάμεσά τους έναν σταθμό τρένων, ένα σχολείο και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου» ανέφερε η Σάρα Τίνσλεϊ. «Στο τέλος αποφασίσαμε ότι το νοσοκομείο αποτελούσε τον καλύτερο χώρο για να προβάλουμε το έργο» είπε κάνοντας λόγο για έναν ήσυχο χώρο.

 

 «Το έργο αποπνέει ησυχία και αμεσότητα, είναι ένα διαφορετικού τύπου πορτρέτο που προσφέρει στους ανθρώπους κάτι πολύ ήρεμο και πράο να κοιτάνε», υπογράμμισε.

Το εκθεσιακό δάνειο αποτελεί μέρος ενός πρότζεκτ της Εθνικής Πινακοθήκης κατά το οποίο 50 πορτρέτα  παρουσιάζονται σε μέρη με τα οποία οι προσωπικότητες που απεικονίζονται σε αυτά έχουν συνδεθεί στενά.  

Loader