O Γιώργος Καπουτζίδης τοποθετείται σχετικά με την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών στην πρωινή εκπομπή του Λιάγκα

O Γιώργος Καπουτζίδης τοποθετείται σχετικά με την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών στην πρωινή εκπομπή του Λιάγκα

“Δεν είναι ζήτημα υπέρ ή κατα. Η σωστή απάντηση είναι να πει κάποιος ότι δεν έχω τη δύναμη να στερήσω ή να απονείμω δικαιώματα σε συμπολίτες μου”.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι σαφώς ένα αξιοσέβαστο δημόσιο πρόσωπο, το οποίο δε φοβήθηκε ποτέ να τοποθετηθεί, είτε με δημόσιες δηλώσεις, είτε μέσα από τα έργα του.

Μόλις πριν λίγες μέρες, ο Γιώργος Λιάγκας είχε ως φιλοξενούμενο στην εκπομπή του, το Νίκο Οικονομόπουλο και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο τελευταίος δήλωσε προκλητικά ότι δεν δέχεται και ούτε συμφωνεί με την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών.

Μερικές μέρες μετά, ο Γιώργος Καπουτζίδης συζητά με άρτιο επιχειρηματικό λόγο, με το Λιάγκα, τα ζητήματα της ομοφοβίας, της τεκνοθεσίας και της παρενθεσίας και πως αυτά πλαισιώνονται στην ελληνική πραγματικότητα και πολιτική επικαιρότητα. 

Ο ίδιος μετά από ερωτήσεις του Λιαγκα δήλωσε τα εξής:

«Δεν με απασχολεί η καριέρα μου αυτή τη στιγμή. Αυτό που συμβαίνει τώρα το θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό και είναι κάτι που πρέπει να γίνει στη χώρα μας», είπε αρχικά ο Γιώργος Καπουτζίδης για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. «Το να ζεις υπο το καθεστώς μιας διάκρισης από τότε που γεννήθηκες μέχρι τα 51 σου και να μην έχει λυθεί, είναι εξαιρετικά σημαντικό. Έχει να κάνει με την προσωπικότητά μου, την αξιοπρέπειά μου, με έχουν πληγώσει πολλές φορές, έχει να κάνει με τα όνειρά μου. Με την ίδια μου τη φύση».

Απαντώντας στην “λάθος ερώτηση” και συγκεκριμένα αν κάποιος είναι υπέρ ή κατά της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, ο Γιώργος Καπουτζίδης εξήγησε πως «το ότι έχουμε φτάσει σε σημείο να τα συζητάμε, είναι σημαντικό. Η ερώτηση “έιμαι υπέρ ή κατά” δεν είναι σωστή. Η σωστή απάντηση είναι να γυρίσει κάποιος και να σου πει ότι “εγώ δεν έχω τη δύναμη να στερήσω ή να απονείμω δικαιώματα σε συμπολίτες μου”. Αυτή είναι η δημοκρατία. Είναι το πολίτευμα όπου όλοι οι πολίτες είναι ίσοι. Αν κάποιοι πολίτες αισθάνονται ότι έχουν τη δύναμη να το κάνουν αυτό, υπάρχει πρόβλημα. Κάτι δεν έχουν καταλάβει σωστά ή αισθάνονται ότι κάποιοι συμπολίτες τους είναι κατώτεροι» επισήμανε για την ομοφοβία που παρατηρείται στην ελληνική κοινωνία».

Στιγμιότυπο

Loader