O Jeff Bezos επενδύει 60 εκατομμύρια δολάρια από το Bezos Earth Fund σε φυτικές μορφές κρέατος

O Jeff Bezos επενδύει 60 εκατομμύρια δολάρια από το Bezos Earth Fund σε φυτικές μορφές κρέατος

Ξέρει τι "χρειάζεται" το μέλλον

Ο Jeff Bezos μόλις δέσμευσε μια αρχική επένδυση 60 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω του Bezos Earth Fund για να βελτιώσει την ποιότητα και τη διαθεσιμότητα εναλλακτικών πρωτεϊνών, όπως το κρέας φυτικής προέλευσης!

Η επένδυση θα ιδρύσει αρκετά Κέντρα Βιώσιμης Πρωτεΐνης Bezos με έμφαση σε μεγάλα τεχνολογικά εμπόδια στην παραγωγή φυτικών και καλλιεργούμενων κρεάτων, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του κόστους, της αύξησης της ποιότητας και της ενίσχυσης του θρεπτικού περιεχομένου.

Η αντιπρόεδρος του Ταμείου Γης του Bezos Lauren Sánchez έκανε την ανακοίνωση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, και τόνισε την επείγουσα ανάγκη για καινοτομία ώστε να καταστεί το παγκόσμιο σύστημα τροφίμων βιώσιμο.

"Πρέπει να θρέψουμε 10 δισεκατομμύρια ανθρώπους με υγιεινά, βιώσιμα τρόφιμα σε όλο αυτόν τον αιώνα προστατεύοντας παράλληλα τον πλανήτη μας. Μπορούμε να το κάνουμε, και θα απαιτήσει έναν τόνο καινοτομίας", δήλωσε ο Sánchez.

Ο πλανήτης θερμαίνεται γρήγορα και οι περιβαλλοντικοί ειδικοί προβλέπουν ότι πλησιάζουμε στο πρώτο από τα πολλά κρίσιμα σημεία καμπής που θα μπορούσαν να σημαίνουν περιβαλλοντική καταστροφή.

Τα ζώα εκτροφής ευθύνονται για περίπου το 16,5 τοις εκατό όλων των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG). Είναι επίσης η κύρια αιτία περιβαλλοντικής υποβάθμισης και απώλειας βιοποικιλότητας.

Η εναλλαγή του παραδοσιακού κρέατος με βιώσιμες εναλλακτικές είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος μείωσης της περιβαλλοντικής ζημίας και ανεξάρτητα από τον τρόπο ζωής, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν και τρώνε τακτικά πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης.

Πηγή φωτογραφίας

Πηγή κειμένου

Loader