Παντρεύεται ο Κάρολος της Ουαλίας την Καμίλλα Πάρκερ το 2005

Παντρεύεται ο Κάρολος της Ουαλίας την Καμίλλα Πάρκερ το 2005

Μια πολύχρονη θυελλώδης σχέση που κρατά από το 1970

Ο Κάρολος και η Καμίλα γνωρίστηκαν το 1970, χώρισαν 18 μήνες μετά, για να τα ξαναβρούν το  1978 και να ξαναχωρίσουν το 1981. Από το 1986 οπότε και αποφάσισαν να είναι και πάλι μαζί.

Ο Κάρολος και η Καμίλα υπήρξαν αχώριστοι ακόμα και στο διάστημα που και οι δύο υπήρξαν παντρεμένοι με άλλους.

Η σχέση του βασιλιά Καρόλου με την Καμίλα έχει χαρακτηριστεί και όχι αδίκως από τα ξένα ΜΜΕ, ως «τρενάκι του λούνα παρκ» κι αυτό επειδή προτού επισημοποιηθεί είχε περάσει από πολλά στάδια.

Σαν σήμερα, στις 9 Απριλίου του 2005 η Καμίλα έλαβε τον τίτλο της δούκισσας της Κορνουάλης μετά τον γάμο τους.

Με τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, ο Κάρολος έγινε βασιλιάς Κάρολος Γ’ και απένειμε στη σύζυγό του τον τίτλο της βασίλισσας.

Η αναδρομή

Ο πρίγκιπας Κάρολος γνώρισε την Καμίλα το 1970, όταν τους σύστησε μια κοινή τους φίλη.Υπήρξαν μαζί για λίγο διάστημα, αλλά  το 1971 ο πρίγκιπας Κάρολος κατατάχθηκε στο Βασιλικό Ναυτικό. Το απαιτητικό του πρόγραμμα και ο χρόνος μακριά από το σπίτι έφεραν συμπλοκές στη σχέση τους. 

Η ιστορία τους ήταν περίπλοκη επειδή η Καμίλα δεν είχε τις βασιλικές προϋποθέσεις για να παντρευτεί τον διάδοχο του θρόνου με τα δημοσιεύματα να υποστηρίζουν ότι δεν ήταν παρθένα και δεν είχε αριστοκρατική καταγωγή, με αποτέλεσμα να χωρίσουν. 

Ενώ ο πρίγκιπας Κάρολος βρισκόταν στην Καραϊβική υπηρετώντας στο Βασιλικό Ναυτικό, η Καμίλα αρραβωνιάστηκε τον Πάρκερ Μπόουλς, ο οποίος υπήρξε πρώην φίλος της μικρότερης αδελφής του πρίγκιπα Καρόλου, πριγκίπισσας Άννας.

Παντρεύτηκαν το 1973 με τον διαλυμένο Κάρολο να φέρεται να προσπαθεί να την εμποδίσει. Παρά τη ραγισμένη καρδιά του, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα παρέμειναν καλοί φίλοι για αρκετά χρόνια μετά τον χωρισμό τους και κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον Πάρκερ Μπόουλς.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα αναζωπύρωσαν τη σχέση τους γύρω στο 1978 ή το 1979. Μάλιστα λέγεται ότι ο σύζυγος της Καμίλα είχε πλήρη επίγνωση του τι συνέβαινε πίσω από την πλάτη του.

Παρά τη σχέση του με την Καμίλα, ο πρίγκιπας Κάρολος άρχισε να φλερτάρει τη Νταϊάνα Σπένσερ το 1980. Γεννημένη σε αριστοκρατική οικογένεια, η Νταϊάνα ήταν πιο κατάλληλη για να παντρευτεί τον διάδοχο του θρόνου, σύμφωνα με τις παραδόσεις και τις πεποιθήσεις της βασιλικής οικογένειας.

Αφού έκανε πρόταση γάμου στην Νταϊάνα τον Φεβρουάριο του 1981, ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Νταϊάνα παντρεύτηκαν. Η Καμίλα ήταν καλεσμένη στον γάμο με τον γιο της, Τομ Πάρκερ Μπόουλς.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα φέρονται να άρχισαν να βλέπουν ξανά ο ένας τον άλλον το 1986, παρότι και οι δύο ήταν παντρεμένοι με παιδιά.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Νταϊάνα ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους στις 9 Δεκεμβρίου 1992.

Το 1993 διέρρευσαν ηχητικές καταγραφές των τηλεφωνικών συνομιλιών του πρίγκιπα Καρόλου και της Καμίλα και οι απομαγνητοφωνήσεις δημοσιεύτηκαν σε βρετανικές φυλλάδες.

Η ηχογράφηση έγινε τον Δεκέμβριο του 1989 – ενώ ο Κάρολος ήταν παντρεμένος με την Νταϊάνα και η Καμίλα ήταν παντρεμένη με τον Πάρκερ Μπόουλς – και περιείχε ερωτικά υπονοούμενα όσο και ξεκάθαρες δηλώσεις αγάπης.

Μετά τον χωρισμό και των δυο τους και την κοινή παραδοχή ότι υπήρξαν μαζί ακόμα και όταν ήταν παντρεμένοι με άλλα άτομα, είναι ανοιχτά μαζί γύρω στο 1999. Αρραβωνιάστηκαν και παντρεύτηκαν το 2005 και είναι ανοιχτά μαζί εκτοτε. 

Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, ο πρίγκιπας Κάρολος έγινε αμέσως βασιλιάς Κάρολος Γ’, και ο τελευταίος την έκανε βασίλισσα. 

 

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader