Πιείτε περισσότερο νερό με αυτά τα απλά κόλπα

Πιείτε περισσότερο νερό με αυτά τα απλά κόλπα

Μια από τις πιο συχνές συμβουλές που λαμβάνετε είναι πως πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό. Είναι γεγονός πως η ενυδάτωση του οργανισμού συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του.

Μάλιστα, με την αύξηση της ποσότητας του νερού που καταναλώνετε καθημερινά, θα παρατηρήσετε διαφορά στην ποιότητα όλων των πτυχών της ζωής σας. Φυσικά, για να επωφεληθείτε από τα ιχνοστοιχεία του νερού, θα πρέπει να ανακαλύψετε αξιόπιστα και πιστοποιημένα φίλτρα νερού που απομακρύνουν όλες τις επικίνδυνες ουσίες. 

Παρακάτω, θα μάθετε ορισμένα κόλπα για να αυξήσετε την καθημερινή ποσότητα του νερού που πίνετε. Όλα είναι εύκολα στην εφαρμογή, αλλά πολύ αποτελεσματικά.

#1 Τοποθετήστε Ένα Ποτήρι Νερό στο Κομοδίνο σας

Η κατανάλωση του νερού είναι μια καθημερινή ρουτίνα. Αν τοποθετείς ένα ποτήρι με νερό στο κομοδίνο σου, θα σου υπενθυμίζει να το πιείς μόλις ξυπνήσεις. Παράλληλα με τη δημιουργία ρουτίνας, το νερό σε άδειο στομάχι έχει επιπλέον οφέλη για την υγεία σας μιας και αναπληρώνονται άμεσα τα υγρά που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του ύπνου. 

#2 Χρησιμοποιήστε μια Εφαρμογή στο Κινητό σας Τηλέφωνο

Αν μέσα στην ημέρα ξεχνιέστε και δεν καταναλώνετε αρκετό νερό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνο. Πρόκειται για μια συσκευή που έχετε μαζί σας σε κάθε περίσταση, κι έτσι μπορεί να γίνει η υπενθύμιση που χρειάζεστε. Υπάρχουν ειδικές εφαρμογές που υπολογίζουν την ποσότητα του νερού που χρειάζεστε, αλλά και σας υπενθυμίζουν πότε πρέπει να το πιείτε. Ωστόσο, η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και με κάποιο επαναλαμβανόμενο ξυπνητήρι.  

#3 Συνοδεύστε τον Καφέ σας με Ένα Ποτήρι Νερό

Ακόμα μια συνήθεια που μπορείτε να αποκτήσετε είναι να πίνετε ένα ποτήρι νερό μαζί με τον καφέ σας. Κάθε φορά που θα ετοιμάζετε ένα φλιτζάνι με καφέ ή τσάι, πιείτε ένα ποτήρι νερό. Η πρακτική αυτή θα σας γίνει συνήθεια, κι έτσι, θα αυξήσετε την ποσότητα του νερού χωρίς να το καταλάβετε. Αν μάλιστα χρησιμοποιείτε φίλτρα νερού, τότε η ενυδάτωσή σας θα σας προσφέρει μόνο τα ωφέλιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

#4 Ενισχύστε τη Γεύση του με Φρέσκα Φρούτα

Αν προσθέσετε μια φέτα από λεμόνι ή πορτοκάλι μέσα στο νερό σας, τότε θα του δώσετε μια διακριτική γεύση κι ένα υπέροχο άρωμα. Με αυτό τον τρόπο, θα αισθάνεσθε πως καταναλώνετε κάποιο ιδιαίτερο ρόφημα. Ακόμα, στο νερό σας μπορείτε να τοποθετήσετε και λίγες φέτες αγγούρι ή ακόμα και μερικά φύλλα δυόσμου. 

#5 Χρησιμοποιήστε Ένα Καλαμάκι

Όταν πίνετε νερό ή κάποιο άλλο ρόφημα με καλαμάκι το καταναλώνετε πιο γρήγορα. Οι μικρές γουλιές από το καλαμάκι δε σας μπουκώνουν, κι έτσι δεν αισθάνεσθε πίεση να τελειώσετε γρήγορα το ποτήρι σας. Με αυτό τον τρόπο, ασυνείδητα καταναλώνετε περισσότερο νερό μιας και απλά ρουφάτε μικρές γουλιές. 

#6 Προμηθευτείτε Φίλτρα Νερού 

Πολλές φορές, το νερό της βρύσης έχει μια δυσάρεστη οσμή και γεύση. Για πολλούς, αυτός είναι κι ένας βασικός λόγος που δε λαμβάνουν την ενυδάτωση που χρειάζονται. Για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, τοποθετήστε αξιόπιστα και πιστοποιημένα φίλτρα νερού βρύσης όπως είναι τα Camelot που σας παρέχουν καθαρό νερό που θα απολαμβάνετε να πίνετε. 

#7 Προτιμήστε τα Μεγάλα Ποτήρια

Τέλος, ένα ακόμα κόλπο για να πίνετε περισσότερο νερό είναι να χρησιμοποιείται μεγάλα ποτήρια. Με αυτό τον τρόπο, παρόλο που θα συνεχίσετε να πίνετε τον ίδιο αριθμό ποτηριών, η ποσότητα του νερού θα είναι μεγαλύτερη.

Όλες αυτές οι συνήθειες, θα αυξήσουν την ποσότητα του νερού που καταναλώνετε καθημερινά. Ωστόσο, και η ποιότητα του νερού είναι εξίσου πολύ σημαντική. Αξιόπιστα φίλτρα νερού όπως είναι της Camelot φιλτράρουν τις επιβλαβείς ουσίες, όπως είναι το χλώριο, ο μόλυβδος, και οι ίνες αμιάντου κλπ. 

Περισσότερα ΕΔΩ

Loader