Προσοχή. Για νέα απάτη phishing προειδοποιεί η Αστυνομία Κύπρου

Προσοχή. Για νέα απάτη phishing προειδοποιεί η Αστυνομία Κύπρου

Ψεύτικες σελίδες μοιάζουν με τις επίσημες σελίδες γνωστών εμπορικών τραπεζών

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για ακόμη μία φορά παροτρύνει το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στις ιστοσελίδες που επισκέπτεται, ιδιαίτερα όταν έχουν να κάνουν με σελίδες στις οποίες καταχωρεί τα προσωπικά και τραπεζικά του δεδομένα.

Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί μια νέα προσπάθεια καταδολίευσης των πολιτών μέσω ψεύτικων σελίδων που μοιάζουν με τις επίσημες σελίδες γνωστών εμπορικών τραπεζών και άλλων δημόσιων οργανισμών της Κύπρου, με σκοπό την απόσπαση των κωδικών πρόσβασης των πελατών τους.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίδεται στην πιστοποίηση της ασφάλειας της εκάστοτε ιστοσελίδας την οποία επισκέπτεται ο κάθε πολίτης, ώστε να βεβαιώνεται ότι η διεύθυνση της συγκεκριμένης σελίδας, ξεκινά με το πρόθεμα https.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: Ο κορωνοϊός «θρέφει» την παιδική εκμετάλλευση στο διαδίκτυο

yjf

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμβουλεύει τους πολίτες:

1. Να μην ανοίγουν συνδέσμους από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή αλλού, καθώς επίσης ύποπτα επισυναπτόμενα αρχεία τα οποία αποστέλλονται μέσω εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χωρίς την προηγούμενη εξακρίβωση του αποστολέα του μηνύματος.

2. Να αποφεύγουν την επίτευξη πρόσβασης στις ιστοσελίδες διαχείρισης των τραπεζικών λογαριασμών τους από ηλεκτρονικούς υπολογιστές αγνώστων ή ηλεκτρονικούς υπολογιστές δημόσιας χρήσης.

3. Να αποσυνδέονται από τους λογαριασμούς κάθε φορά μετά το πέρας της περιήγηση τους και αν αυτό είναι δυνατό να μην απομνημονεύονται από τα λειτουργικά συστήματα τα διαπιστευτήρια εισόδου σε αυτούς.

4. Να βεβαιώνονται ότι κατά την επίσκεψη τους στην ιστοσελίδα της τράπεζας ή του οργανισμού που συνεργάζονται, αυτή έχει διεύθυνση https και όχι http, καθότι η δεύτερη δεν παρέχει καμία απολύτως προστασία κατά την διακίνηση των δεδομένων.

Loader