Σελίν Ντιόν: “Η κατάχρηση φαρμάκων που έκανα μπορούσε να με σκοτώσει”

Σελίν Ντιόν: “Η κατάχρηση φαρμάκων που έκανα μπορούσε να με σκοτώσει”

Η γνωστή τραγουδίστρια μίλησε για το Σύνδρομο του του Δύσκαμπτου Ανθρώπου

Σε πρόσφατή της συνέντευξη η Σελίν Ντιόν παραδέχθηκε την κατάχρηση φαρμάκων που έκανε, μιλώντας για το σύνδρομό της αλλά και τα συμπτώματα που υπέφερε πολλά χρόνια, παρόλο που δεν το γνώριζε.

Μεταξύ άλλων, δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει για τους κινδύνους από την αλόγιστη χρήση φαρμάκων στην οποία κατέφυγε η ίδια στην προσπάθεια να ανακουφιστεί από τα συμπτώματα του συνδρόμου της.

Έκανε επίσης λόγο για μυϊκούς σπασμούς, δυσκολία στην αναπνοή και στο τραγούδι και, κυρίως, εξάρσεις της νόσου όπου ολόκληρο το σώμα της κλείδωνε από τον πόνο.

Όπως η ίδια ανέφερε, το πρώτο σύμπτωμα ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια και με τον καιρό, ο τρόπος να αντιμετωπίσει τον πόνο υπήρξε η τεράστια δοσολογία Valium.

Αποκάλυψε πως η πρώτη φορά που ένιωσε έναν σπασμό ήταν κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στη Γερμανία πριν από μια εικοσαετία: «Μετά το πρωινό άρχισα να νιώθω ξαφνικά έναν σπασμό και οι ασκήσεις φωνητικής μου τον επιδείνωσαν». Τότε, ξεκίνησε να δοκιμάζει διάφορες θεραπείες, από ατμόλουτρα μέχρι μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Ωστόσο, τα συμπτώματα επιδεινώθηκαν και έτσι στράφηκε στα φάρμακα για να μπορεί να αποδώσει στη σκηνή, μεταξύ αυτών σε αγωγές όπως το Valium, κάνοντας αρχικά χρήση δόσεων 2mg, την οποία έφτασε και στα 90mg.

Θα γνωρίσουμε περισσότερα για την ίδια στο εγγύς μέλλον, αφού στις 25 Ιουνίου κάνει πρεμιέρα το αναμενόμενο ντοκιμαντέρ της “Je suis Celine Dion”.

Πηγή φωτογραφίας

Loader