Σήμερα είναι η Εθνική Ημέρα Μους Σοκολάτας

Σήμερα είναι η Εθνική Ημέρα Μους Σοκολάτας

Πώς να γιορτάσουμε τη μέρα άραγε;

Κάθε 3 Απριλίου είναι η Εθνική Ημέρα Μους Σοκολάτας, το επιδόρπιο που έγινε δημοφιλές στη Γαλλία το 1800.

Η γνωστή σε όλους μας μους παρασκευάζεται χτυπώντας τα αυγά ή την κρέμα γάλακτος ή και τα δύο σε μια αφρώδη, αέρινη υφή και στη συνέχεια διπλώνοντας τα υλικά μαζί για να δημιουργηθεί μια ελαφρύ, κρεμώδες μείγμα, που χαρίζει απόλαυση σε μικρούς και μεγάλους..

Ενώ η μους μπορεί να είναι είτε αλμυρή είτε γλυκιά, για αυτήν την ημέρα, θα επικεντρωθούμε σε αυτό το αγαπημένο όλων των εποχών, τη σοκολάτα.

Οι λέξεις μους και σοκολάτα προέρχονται από τη γαλλική γλώσσα, επομένως δεν είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι η Γαλλία είναι το σημείο όπου ξεκινάμε να ψάχνουμε για τις απαρχές αυτής της ευέλικτης δημιουργίας. Αν και δεν έχουμε ακριβές χρονικό σημείο που μπορεί να ήταν αυτό, γνωρίζουμε ότι η σοκολάτα εισήχθη στους Γάλλους γύρω στο έτος 1615 και ερωτεύτηκαν.

Από μαύρη σοκολάτα μέχρι σοκολάτα γάλακτος, γλυκόπικρη ή οποιονδήποτε συνδυασμό, υπάρχει μεγάλη ποικιλία όταν πρόκειται για μους σοκολάτας.

Πώς να γιορτάσετε τη μέρα

Φτιάξτε σπιτική μους σοκολάτας

Παραγγείλετε μους σοκολάτας για επιδόρπιο

Προσκαλέστε έναν φίλο να έρθει μαζί σας για μια μους σοκολάτα

Πηγή φωτογραφίας

Πηγή κειμένου

Loader