Τα εστιατόρια είναι κλειστά, τα ψυγεία τους όμως γεμάτα

Τα εστιατόρια είναι κλειστά, τα ψυγεία τους όμως γεμάτα

Όλες αυτές οι πρώτες ύλες που κινδυνεύουν να χαλάσουν, μπορούν να γίνουν νόστιμα φαγητά για όσους τα έχουν ανάγκη ή ακόμη και για όσους δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι

Τα εστιατόρια θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τα μέσα Απριλίου ελπίζοντας πως με αυτό το μέτρο θα περιοριστεί η εξάπλωση του COVID-19. 

Τα ψυγεία των εστιατορίων ωστόσο είναι γεμάτα με πρώτες ύλες που μέχρι τότε μπορεί να χαλάσουν. Πολλοί εστιάτορες, ενδεχομένως να τα έχουν ήδη μοιράσει στους υπαλλήλους τους ή να γέμισαν τα ψυγεία των οικογενειών και φίλων, όμως πάντοτε υπάρχει η επιλογή να τα προσφέρεις σε κάποιον άγνωστο που μπορεί να τα έχει μεγαλύτερη ανάγκη.  

Αν λοιπόν υπάρχει η δυνατότητα να αδειάσεις το ψυγείο του εστιατορίου και να δωρίσεις τις πρώτες ύλες που θα καταστρέφονταν, και επικοινωνήσεις με τον Ερυθρό Σταυρό, στον οποίο τα παραδώσεις, προκειμένου να τα διαμοιράσει ο οργανισμός στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη, να ξέρεις πως προσφέρεις πολλά περισσότερα από όσα θα μπορούσες να κερδίσεις πουλώντας τα. Μπορείς βεβαίως να να μαγειρέψεις και να τα προσφέρεις σε ιδρύματα που δέχονται μαγειρεμένα φαγητά, ή να τα χαρίσεις στη γιαγιά της διπλανής πόρτας που ζει μόνη! 

Αγαπημένοι εστιάτορες, ξέρουμε πως περνάτε δύσκολα, και ενδεχομένως οι επόμενες εβδομάδες και μήνες να είναι πολύ δυσκολότεροι και να διακινδυνεύσουν την επιβίωση τη δική σας, των οικογενειών και των οικογενειών των συνεργατών και υπαλλήλων σας, αλλά εσείς που περισσότερο από όλους γνωρίζετε την αξία αυτής της πρώτης ύλης, προσφέρετέ την. 

Υ.Γ. Οι φωτογραφίες πάρθηκαν σήμερα το πρωί από την παράδοση πρώτων υλών, σάντουιτς και …. στον Ερυθρό Σταυρό, από φίλο που είχε την ιδέα να προσφέρει ότι υπήρχε στο ψυγείο του εστιατορίου του. 

Loader