Θεσσαλονίκη - Europride 2024: Ο Γιώργος Καπουτζίδης και ο Φώτης Σεργουλόπουλος θα είναι οι παρουσιαστές της εκδήλωσης

Θεσσαλονίκη - Europride 2024: Ο Γιώργος Καπουτζίδης και ο Φώτης Σεργουλόπουλος θα είναι οι παρουσιαστές της εκδήλωσης

To ετήσιο πανευρωπαϊκό event για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Τα νέα ότι στην παρουσίαση του EuroPride 2024 θα είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης και ο Φώτης Σεργουλόπουλος έκανε γνωστή η οργάνωση του EuroPride μέσω ανάρτησης στα social media.

Το Thessaloniki Pride κέρδισε το δικαίωμα να φιλοξενήσει το EuroPride στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας τον Οκτώβριο του 2017. Το EuroPride επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το 2020, αλλά ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το EuroPride 2024 θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη το διάστημα 21-29 Ιουνίου 2024.

 

Ο θεσμός του EuroPride

Το EuroPride είναι μια πανευρωπαϊκή διεθνής εκδήλωση αφιερωμένη στην LGBT υπερηφάνεια, που φιλοξενείται από μια διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη κάθε χρόνο. Η διοργανώτρια πόλη είναι συνήθως μία με καθιερωμένη pride εκδήλωση ή μια σημαντική LGBT κοινότητα.

Για ένα δεκαπενθήμερο συνήθως, πολλές αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην πόλη που το φιλοξενεί. Το EuroPride συνήθως κορυφώνεται με το συνέδριο των ανθρώπινων δικαιωμάτων και την παραδοσιακή παρέλαση ή πορεία υπερηφάνειας, και τη συναυλία με ζωντανή μουσική που ακολουθεί, αλλά και άλλες εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις, παραστάσεις ειδικά θεματικά πάρτι, συζητήσεις με πολιτικούς, παιχνίδια, εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις για τη σεξουαλική υγεία.

Το πρώτο EuroPride πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο το 1992, στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 100.000.

Πηγή φωτογραφίας

Loader