Το TikTok θα δελεάζει τους δημιουργούς με… μετρητά

Το TikTok θα δελεάζει τους δημιουργούς με… μετρητά

Το νέο fund για τους Ευρωπαίους δημιουργούς θα ξεκινήσει με 70 εκατ. δολάρια στον πρώτο χρόνο του, δήλωσε το TikTok την Πέμπτη, και θα αυξηθεί φτάνοντας σε ένα εκτιμώμενο ποσό των 300 εκατ. δολαρίων μέσα σε τρία χρόνια.

Το TikTok δήλωσε ότι θα δώσει μέχρι και 300 εκατ. δολάρια σε Ευρωπαίους δημιουργούς τα επόμενα τρία χρόνια, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να βγάζουν τα προς το ζην από την πλατφόρμα. Το νέο fund για τους Ευρωπαίους δημιουργούς θα ξεκινήσει με 70 εκατ. δολάρια στον πρώτο χρόνο του, δήλωσε το TikTok την Πέμπτη, και θα αυξηθεί φτάνοντας σε ένα εκτιμώμενο ποσό των 300 εκατ. δολαρίων μέσα σε τρία χρόνια.

Το fund είναι η ευρωπαϊκή εκδοχή ενός σχεδίου που το TikTok ανακοίνωσε για τις ΗΠΑ στις 23 Ιουλίου. Το αμερικανικό fund θα χορηγήσει 200 εκατ. δολάρια για τον πρώτο του χρόνο.

Οι δημιουργοί που θέλουν να κάνουν αίτηση στο αμερικανικό fund πρέπει να είναι άνω των 18 ετών, να έχουν έναν συγκεκριμένο αριθμό ακολούθων, και να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του TikTok σχετικά με το ανέβασμα πρωτότυπου περιεχομένου. Το TikTok δεν έχει περιγράψει λεπτομερώς τα κριτήρια για την Ευρώπη, αλλά δήλωσε ότι θα παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες εβδομάδες.


Όταν οι διαφημίσεις προφυλακτικών είναι καλύτερες απ' των Υπουργείων


Οι δημιουργοί του TikTok μπορούν προς το παρόν να βγάλουν χρήματα από την πλατφόρμα μέσα από συμφωνίες με εταιρείες ή δωρεές. Μαζί με το fund, το TikTok δήλωσε ότι οι εταιρείες θα μπορούσαν να κλείσουν συμφωνίες με έως και 12.500 δημιουργούς, έτσι ώστε να αναφέρουν προϊόντα μέσα από το Creator Marketplace της εταιρείας.

Τα μετρητά θα μπορούσαν να εμποδίσουν την βάση των δημιουργών στο TikTok να δελεαστεί από άλλα κοινωνικά δίκτυα. Το Instagram Reels, ο ανταγωνιστής του TikTok, που έχει τη στήριξη του Facebook, ξεκινά τη λειτουργία του παγκοσμίως μέσα στο επόμενο διάστημα, και προσφέρει στα μεγαλύτερα ονόματα του TikTok εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για να… λιποτακτήσουν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Πηγή 

Loader