Τυπάς μασούλησε τη μπανάνα που πωλείται 150K

Τυπάς μασούλησε τη μπανάνα που πωλείται 150K

Περαστικός καλλιτέχνης τη ξεκόλλησε από τον τοίχο και την έφαγε

Το Σάββατο (7/12) ένας άλλος καλλιτέχνης, ο Ντέιβιντ Ντατούνα, ενώ έκανε τη βόλτα του ανάμεσα στα εκθέματα της γκαλερί, έκανε κάτι αναπάντεχο. Ξεκόλλησε την περιβόητη μπανάνα που πωλείται 150 χιλιάδες dollars από τον τοίχο, την ξεφλούδισε και την έφαγε, ποστάροντας το στιγμιότυπο στον λογαριασμό του στο Instagram, με τίτλο «Πεινασμένος καλλιτέχνης». Όπως έγραψε στο βίντεο του άρεσε πολύ το έργο του Μαουρίτσιο Κατελάν και λατρεύει αυτό το installation, γιατί είναι πολύ νόστιμο. Το λατρεύει τόσο πολύ ώστε κάνει τη δική του καλλιτεχνική performance, τρώγοντας τη μπανάνα.

Αφού οι φρουροί έμειναν άναυδοι, η μπανάνα αντικαταστάθηκε γρήγορα και δεν θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα εναντίον του Ντατούνα, καθώς όπως είπε ο διευθυντής της γκαλερί, Λουτσιέν Τέρας «Η μπανάνα είναι η ιδέα». Πάντως προκειμένου να μην επαναληφθεί το γεγονός, οι υπεύθυνοι της γκαλερί κάλεσαν αστυνομικούς για να προσέχουν την μπανάνα.

Η πανάκριβη μπανάνα επιτέλους φυλάσσεται από φρουρούς, που θα τα «βρουν σκούρα» με όλους τους επισκέπτες της γκαλερί που επιθυμούν διακαώς μια selfie με φόντο την πιο ακριβή μπανάνα στον κόσμο:

 
Loader