«United by Pride»: Η διακοινοτική εκδήλωση με δύο παράλληλες πορείες που συναντιούνται

«United by Pride»: Η διακοινοτική εκδήλωση με δύο παράλληλες πορείες που συναντιούνται

Μια γιορτή συνεργασίας, συμφιλίωσης, ενότητας, αλληλεγγύης και πολυπολιτισμικότητας

Με πρωτοβουλία του Queer Collective CY, το «United by Pride» βρίσκεται στην 3η του έκδοση και συγκεντρώνει την Accept LGBTI Cyprus, την Αφρικανική LGBTIQ+ Κοινότητα Κύπρου, την LGBT Filipinas και τον Σύνδεσμο Queer Cyprus.

Παρά τις διαφορετικές προοπτικές, προσεγγίσεις και πολιτικές, οι oργανώσεις αυτές έχουν ενωθεί με μια κοινή δέσμευση να κάνουν το φετινό «United by Pride» ένα ισχυρό κάλεσμα για ειρήνη, επανένωση και προστασία των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙΑ+.

Το «United By Pride» είναι κάτι περισσότερο από μια τοπική γιορτή- είναι μια δήλωση κατά των διακρίσεων και του διαχωρισμού, τονίζοντας ότι η ειρήνη, η επανένωση και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙΑ+ είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες.

Το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024, το «United by Pride» ξεκινά με δύο παράλληλες πορείες στις 18:00. Η μία πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία Ελευθερίας στο Νότιο τμήμα της Λευκωσίας και η άλλη από το πάρκο Kuğulu στο Βόρειο τμήμα της Λευκωσίας. Και οι δύο πορείες θα συγκλίνουν στη νεκρή ζώνη του Λήδρα Πάλας (Ledra Palace) στις 19:00, συμβολίζοντας την ενότητα στη διαφορετικότητα. Η βραδιά θα συνεχιστεί με DJ sets και ζωντανές παραστάσεις μέχρι τις 23:00, παρουσιάζοντας ντόπιους και Κύπριους καλλιτέχνες και ερμηνευτές.

Η φετινή εκδήλωση «United by Pride» είναι κάτι περισσότερο από μια απλή γιορτή της διαφορετικότητας- είναι μια σημαντική πράξη ενότητας και αντίστασης απέναντι στις αυξανόμενες προκλήσεις τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Η εκδήλωση αναδεικνύει την επείγουσα ανάγκη για συνεργασία, αλληλεγγύη και δράση, ιδιαίτερα στο σημερινό πολιτικό τοπίο της Κύπρου, όπου η συνεχιζόμενη διαίρεση συνεχίζει να εμποδίζει την πρόοδο προς μια ειρηνική και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνία.

Σχετικά με το «United by Pride»:

Το «United By Pride» είναι μια ανεξάρτητη, διακοινοτική εκδήλωση υπερηφάνειας στην Κύπρο, αφιερωμένη στην προώθηση της ενότητας, της ειρήνης και της συμμετοχικότητας. Αυτή η αυτοχρηματοδοτούμενη, καθοδηγούμενη από την κοινότητα εκδήλωση, που διανύει τον τρίτο χρόνο της, φέρνει κοντά ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα από διαφορετικές κοινότητες και μειονότητες σε ολόκληρη την Κύπρο, γιορτάζοντας τον πολυκοινοτικό και πολυπολιτισμικό ιστό του νησιού.

Ως η πρώτη εκδήλωση Υπερηφάνειας που πραγματοποιείται σε έδαφος που ελέγχεται από τον ΟΗΕ και σε ζώνη κατάπαυσης του πυρός, το «United By Pride» συμβολίζει τη δέσμευση για την επανένωση και την κοινή επιδίωξη ενός ειρηνικού μέλλοντος για την Κύπρο. Στέκεται ενάντια σε όλες τις μορφές διακρίσεων, συμπεριλαμβανομένου του ρατσισμού, του σεξισμού, του ετεροφυλοφιλίας, του φασισμού και του εθνικισμού, ενώ παράλληλα παρέχει μια πλατφόρμα για να λάμψουν τα τοπικά queer ταλέντα, αντικατοπτρίζοντας την πλούσια ποικιλομορφία της LGBTQIA+ κοινότητας του νησιού.

United by Pride 2024: Μια δυνατή έκκληση για ενότητα, ειρήνη και συμφιλίωση. 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Accept LGBT CY στο [email protected] ή το Queer Collective Cy στο [email protected] ή το Queer Cyprus [email protected]

united by pride

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας

Loader